KANDIRALILAR DERNEK BAŞKANI YOLCU ÇÖP TESİSİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI!

12 Ekim 2023 18:14
Kandıra Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Sinan Yolcu, Kandıra’da yapılması planlanan çöp tesisi hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Yolcu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Kandıra Çöp ayrıştırma ve Depolama tesisi Gündemine dair görüşlerimi belirtmek istiyorum.. Kandıra’ya yapılması planlanan ve Orman genel müdürlüğünün onay verdiği Çöp Bertaraf, Ayrıştırma, geri kazanım ve Düzenli Depolama Tesisinin (yöntemi ne olursa olsun) belirlenen bu bölgeye yapılması uygun değildir. Tespit edilen bölge yaşam alanıdır ve bu yaşam alanı yakın gelecekte (GİOSB nedeniyle) dahada artacaktır.

“BU KADAR BASİT OLMAMALI”

Geniş, temiz ve doğal coğrafyası ile son yıllarda göç alarak gelişmekte olan bir şehrin kaderi ile oynamak bu kadar basit olmamalı.Ben Çöp bertaraf ve depolama tesisine karşı değilim ancak belirlenen yer ve metoduna (ben yaptım oldu anlayışına) tepkiliyim-karşıyım. Elbette ilimizin çöp sorununun tamamen ortadan kaldırılmasını isterim lakin bu sorunu bakir kalan topraklarımızda en az 20-30 yıl sonrasını hesap etmeden, bölgenin geleceği için dezavantajlarını masaya yatırmadan kurulacak bir tesisle değil, içme ve kullanma suyu, yer altı suları, yağış ve rüzgar, ana yola ve yerleşim yerlerine yakınlığı, turizm potansiyeli, tarım ve bitki florası gibi hususlar dikkate alınarak tasarlanması ve yönetilmesi taraftarıyım. İlk bakışta bile anlaşıldığı üzere tüm bu gerekçelerle Kandıra'ya yapılmaması gerektiğini anlıyoruz.

“CANINA KAST EDER GİBİ…”

Kandıra’mızın gelişimine kim hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun katkısı olursa yanında destekçisi oldum ve olurum fakat geleceğimizi hesap etmeden, siyasi ikbalini hedef alarak hesapsızca yapılan her türlü girişimin karşısında oldum-olurum.Bu sebeple diyorum ki; Kocaeli yerel yönetiminin hesapsızca yaptıkları söylem ve eylemleri birbiri ile çelişiyor, KBB Kandıra’daki çiftçilerimize tarım için Hibe veriyor, Hayvancılık kalkınsın deniyor, yaz ve kış turizmi için bakanlıktan medet umuluyor ancak gelinen noktada turizm yolu üzerine ve tarım alanı ve köy yerleşim alanının bitişiğine "sanki orada yaşayan İnsanların ve diğer tüm canlıların canına ve geleceklerine kast eder gibi" çöp tesisi kuruyorlar ve “koku dışında tehlike olmayacak” deniyor.

“BİR VEFA BORCUNUZ YOK MU?”

Yıllardır İzmit, Alikahya, Köseköy ve Kullar bölgesinde yaşayan insanlar İzaydaş, Pakmaya vb tesislerin kokusundan şikayet ediyor ve yetkili merciler hiçbir önlem / aksiyon almıyor ancak konu Kandıra olunca “koku olacağını ve bu sebeple yaşam kalitesinin düşeceğini bile bile“ dayatma ile yapmak istiyorlar. Bu kabul edilebilecek bir şey değildir.Soruyorum siz bölge halkının tepkisini ve haklı taleplerini dikkate almayan seçilmiş ve/veya atanmış yöneticilerine, Bu KANDIRALILAR SİZE İHANET Mİ ETTİ, SAF/TEMİZ YÜREKLİ BU BÖLGENİN HALKINDAN, BEREKETLİ TOPRAĞINDAN, OKSİJEN DEPOSU HAVASINDAN NE İSTİYORSUNUZ? Seçimlerde yüzde atmışın üzerinde oy aldığınız bölge insanının haklı taleplerine karşı bir vefa borcunuz yokmu..?

REDDEDİYORUM

Siz harakiri yapıyorsunuz bedelini Kandıralılara ödetiyorsunuz. Bir karar alıyorsunuz ama bu kararı bölge halkı ile, bölgenin STK’ları ile bir araya gelip istişare yada mini bir çalıştay yaparak alamıyorsanız yöneticiliğinizi sorgulayın. Tüm bunları; doğup büyüdüğüm topraklara sahip çıkarak, bölgemiz insanlarına ve gelecek nesillerin sağlıklı ve temiz bir yaşam sürmesine ve yaşanabilir bir Kandıra oluşturulması adına yerel yöneticilerden talep ediyorum ve Kandıra’mıza zararı olacak her türlü kararı ise öncelikle KANDIRA’LI BİR BİREY OLARAK sonra ise Kandıra halkının oylarıyla seçilmiş bir belediye meclis üyesi ve Kocaeli'deki Kandıra'lıları temsil eden Derneğin yöneticisi olarak reddediyorum.

“KANDIRA’LI BU KEZ DURMAYACAK”

Bir Kandıra’lı olarak diyorum “ey ilgili Bakanlık yetkilileri bu süreci durdurun, Sn. Büyükakın, Sn. Turan sizde DUR’UN”. Bilin ki Kandıra’lı bu kez durmayacak. Kıymetli hemşerilerime sesleniyorum; Kandıra’nın gelişmesine ve kalkınmasına katkı sunun ancak “hesapsızca ve ben yaptım oldu”anlayışının karşısında durarak bakanlığın ve yönetimin fizibilite çalışmaları ile ÇED süreçleri başlamadan önce talep ve tepkinizi net olarak belirtin, toprağınızın, Havanızın, suyunuzun kirletilmesine, insanlarımızın sağlığının bozulmasına izin vermeyerek geleceğinize sahip çıkmak sizlerin,bizlerin elinde.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X