Bayramda Mezarlıklar ve Şehitlikler de Güzelleşti

28 Haziran 2023 12:56
Başiskele Belediyesi, vatandaşların bayramda kabir ziyaretlerini daha güvenli ve rahat şekilde yerine getirmeleri için ilçedeki kabristan ve şehitlikleri de güzelleştirdi.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde ilçenin her bir metrekaresinde güzel işler yapan Başiskele Belediyesi, kabristan ve şehitliklere de her bayram öncesi olduğu gibi bu Kurban Bayramı öncesi de bakım yaparak ebediyete irtihal eden geçmişlerimize ahde vefa örneği gösterdi. Vatandaşların daha güzel şartlarda kabir ziyareti yapmaları için mıntıka temizliği, çim biçme, yabani ot tırpanlama, parke tamiri ve parke yol yapımı gibi çalışmalarını arefe günü öncesi bitiren Başiskele Belediyesi ekipleri, arefe günü kabir ziyaretine gelen vatandaşa rengârenk çiçekler dağıttı.

25 BİN ADET ÇİÇEK DAĞITILDI

Başiskele Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği ve yıllardır her dini bayramlarda devam eden uygulaması olan kabristanlarda ücretsiz çiçek dağıtımı bu Kurban Bayramı öncesi de devam etti. Arefe günü mezarlıklarda yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlara birbirinden güzel, çeşit çeşit, rengarenk 25 bin adet çiçek dağıtıldı.

Kent genelindeki her bir kabristanın girişinde kurulan stantlarda çiçek dağıtımı gerçekleştirilirken, vatandaşlar uygulama dolayısıyla Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'ye teşekkür ettiler.

BAŞKAN ÖZLÜ KABRİSTANLARI TEK TEK DOLAŞTI

Kurban Bayramı'nın arifesinde sabahın erken saatlerinden itibaren yakınlarının mezarlıklarına akın eden hemşehrilerini bu duygu dolu günde de yalnız bırakmayan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, kentteki her bir kabristanı ve şehitlikleri gezerek hem hemşehrileriyle bir araya geldi, hem de mezarlıklardaki çalışmaları teknik ekibiyle birlikte yerinde inceledi. Başkan Özlü kabristanları ziyarete gelen tüm hemşehrilerine baş sağlığı dileyerek, onlarla birlikte Fatiha'lar okudu ve dualar etti. Kabristan ziyaretine gelen komşularıyla hasbihal de eden Özlü, hemşehrilerinin Kurban Bayramı'nı da tebrik etti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X