REST ÇEKTİ! CHP'de Gökhan Günaydın krizi!

24 Temmuz 2023 11:22
İmamoğlu öncülüğündeki sızdırılan zoom toplantısının yankıları sürerken CHP’de yeni bir kriz daha patlak verdi. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun toplantıda yer alan isimlerden Gökhan Günaydın’a MYK’ya katılma yasağı getirdiği konuşuluyor. Konuya ilişkin jet hızıyla bir açıklama yapan Günaydın rest çekti.

Seçim sonuçlarının ardından muhalefet partilerinde tartışmalar başlarken CHP adeta karıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı 12. yenilgisini alan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun koltuğu bırakmasını isteyenler, değişim taleplerini yüksek sesle söylemeye başladı.

CHP'Yİ SARSAN SIZINTI TOPLANTI

Değişim tartışmaları günden güne sertleşirken geçtiğimiz günlerde gündeme bomba gibi düşen bir gelişme yaşandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na bayrak açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bazı CHP kurmayları bir araya gelerek Zoom uygulaması üzerinden online bir toplantı yaptı. Medyaya sızdırılan toplantı CHP'de yeri yerinden oynattı. 

İMAMOĞLU VE CHP KURMAYLARININ 'ALTERNATİF KURULTAY' PLANI

Toplantıda İmamoğlu’nun "Alternatif bir olağanüstü kurultay" planını dile getirdiği ve PM üyelerinin ve il başkanlarının imza attığı bir dilekçe üzerinde çalışma yürütüldüğü gözlemlendi. 

Toplantının ifşa olmasının sonrasında konuşan İmamoğlu, görüşmeyi 'çok normal' olarak niteledi ve "Sızdıranı araştıracağız." açıklamasında bulundu.

CHP yönetiminden ise toplantıya sert tepki geldi. Önce Parti Sözcüsü Faik Öztrak, konu hakkında ‘etik dışı’ değerlendirmesi yaptı. Ardından konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, da aynı değerlendirmeyi yaparak “Doğru bulmuyorum. Tekrarı olursa gereğini yaparım” diyerek İmamoğlu öncülüğündeki ekibe gözdağı verdi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SIZINTI TOPLANTIYA İLK YAPTIRIM

Gelişmeler merakla takip edilirken CHP'de yeni bir kriz daha ortaya çıktı. CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre, toplantıda yer alan isim Gökhan Günaydın'ın Merkez Yürütme Kurulu'na (MYK) katılma yasağı getirildi. 

REST ÇEKTİ

Odatv'ye konuşan Günaydın, "Bana böyle bir bildirim gelmedi. MYK'ya da katılacağım." ifadelerini kullandı.

KİMLER KATILMIŞTI?

Çok konuşulan zoom toplantısına Ekrem İmamoğlu'nun yanı sıra CHP'nin ileri gelen isimlerinden Gökhan Günaydın, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel gibi isimler katılmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Parti Örgütü ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirilen Engin Özkoç’un da adı toplantıda geçmişti.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin de ‘değişim’ hareketi içerisinde olduğu ancak ABD’de olması sebebiyle toplantıya katılmadığı ifade edilirken CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de toplantıda yer aldığı dikkatlerden kaçmamıştı.  

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X