Türkiye Yüzyılı’nın İlk Ramazan Coşkusu Başiskele’de Başladı

11 Mart 2024 23:00
Başiskele Belediyesi, 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının manevi coşkusunu 7’den 77’ye herkesin bir arada yaşaması için dolu dolu Ramazan Programı takvimi hazırladı. Ramazan’ın manevi iklimini artırmak adına Başiskele’de Hadim-ul Harameyn Kutsal Emanetler Sergisi de açıldı.

Ramazan ayı boyunca bu mübarek ayın manevi iklimine uygun birbirinden renkli ve eğlenceli etkinlik takvimi oluşturan Başiskele Belediyesi, bu Ramazan ayında da her yaştan vatandaşın gönlüne dokunacak.

 

KUTSAL EMANETLER SERGİSİ

 

11 Ayın Sultan-ı Ramazan-ı Şerif Ayı dolayısıyla yaklaşık 100 parça emanetten oluşan Hadim-ul Harameyn sergisi Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde kapılarını açtı. Kutsal Emanetlerin yer aldığı sergi 11-20 Mart tarihleri arasında (Ramazan’ın ilk 10 günü) ziyaretçilerini ağırlayacak.

 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) sakal-ı şerifi, ayak izi, kılıcı, Hz. Osman’ın (r.a) okurken şehit edildiği Kur’an-ı Kerim, Kabe toprağı, Kabe anahtarı ve kesesi, Ravza-i Mutahhara Halısı, Mescid-i Nebevi çinileri, Hz. Hüseyin’e (r.a.) ait hırka, Fahrettin Paşa’nın Kabe savunmasındaki anılarından oluşan parçalar gibi yaklaşık 100 eserin yer aldığı sergi 11:00–22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

 

DOLU DOLU ETKİNLİK TAKVİMİ

 

Başiskeleli vatandaşların hep birlikte Ramazan coşkusunu yaşaması için dolu dolu etkinlik takvimi oluşturan Başiskele Belediyesi, tasavvuf müziği dinletileri, söyleşiler, çocuk etkinlikleri, sohbetler ve daha bir çok etkinliği Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde izleyiciyle buluşturacak

 

Teravih Namazı sonrası Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde saat 21:45’te başlayacak programlar şöyle:

 

14 Mart Perşembe

Konumuz Aile Ramazan – Hakan Mengüç

 

15 Mart Cuma

Çocuk Etkinlikleri

Karagöz ve Hacivat

Meddah

16 Mart Cumartesi:

Abdullah Beyhan ile Ramazan Ezgileri

 

18 Mart Pazartesi:

Zafer Türküleri

 

21 Mart Perşembe:

Gence Dair Söyleşiler – Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil

 

22 Mart Cuma:

Çocuk Etkinliği

 

23 Mart Cumartesi:

Tarık Genç ile Ramazan Ezgileri

 

26 Mart Salı:

Tasavvuf Konseri

 

28 Mart Perşembe:

Tiyatro – Korkma Oyunu-Ahmet Yenilmez

 

29 Mart Cuma:

Seyfullah Çakmak ile Ramazan Ezgileri

 

30 Mart Cumartesi:

Hüseyin Goncagül ile Çocuk Etkinliği

 

3 Nisan Çarşamba:

Fatih Çıtlak ile Ramazan ve Kültür Söyleşisi

 

4 Nisan Perşembe:

Kur’an-ı Kerim Tilaveti

 

6 Nisan Cuma:

Çocuk Etkinliği

 

Bu programların yanı sıra şehit ve gazi yakınlarının katılımıyla iftar programı, yetim ve öksüz iftarı, mahalle iftarları, sahur programları, Enderun teravihleri düzenleyecek olan Başiskele Belediyesi, Ramazan ayı boyunca Cumartesi günleri dört bölgede çocuk etkinlikleri de düzenleyecek. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
KOTO
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
lastik-iş
KSO
Toyota
Gönül Otomotiv
X