Asgari ücrete zam için çalışma başladı

05 Mayıs 2023 15:50
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Bakan Nebati, asgari ücrete temmuz zammı ve emekliye refah payı artışı için bakanlığın çalışma yürüttüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanılığı seçimlerine bir hafta kala milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin açıklama geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında zam için çalışmanın başladığını duyurdu.

NTV yayınında ekonomi gündemine ilişkin soruları cevaplayan Bakan Nebati, enflasyonda aralık ayından beri hissedilir bir düşüş sürecinin başladığını belirtti. Nisan ayı enflasyon verilerini değerlendiren Bakan Nebati ''Son açıklanan verilerde yıllık enflasyonun 44'ün altına gelmesi bizim için de pozitif sürpriz oldu'' dedi. 

ASGARİ ÜCRETE ZAM İÇİN İKİ BAKANLIK ÇALIŞIYOR

Asgari ücrete temmuz zammı ve emekliye refah payıyla ilgili açıklama yapan Bakan Nebati "Çalışan ve emeklilerin enflasyon karşısında zarar görmesini engelleyecek politika uygulanıyor. Asgari ücrete yüzde 100'e yakın artış, emekli ve memurlara da yüzde 85 artış oldu. 7 bin 500 üzeri alanların imkandan yararlanması gerekiyor diye tepki gösterildi. Çalışma Bakanlığımızla bir çalışma yapılıyor. Toplu sözleşme gereği 6 puanlık bir ödeme var, artı enflasyon farkı var. Yeterli orana ulaşmazsa çalışmaları sürdürüyoruz. Biz bütçe disiplinine uyan hükümet olarak disiplinden taviz vermeden kaynağı oluşturup Cumhurbaşkanımızın ilanı yönüne gideceğiz" ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X