e-Ekspertiz ile Başiskele’de Dijital İşler Devam Ediyor

03 Şubat 2023 15:54
Başiskele Belediyesi, "Yeni Nesil Belediyecilik" anlayışıyla başlatılan “Dijital Dönüşüm” kapsamında yeni bir hizmeti daha dijital ortama taşıyor.

Teknolojiye ve inovasyona büyük önem vererek Dijital Dönüşüm Hareketi ile vatandaşlara büyük kolaylıklar sunan ve belediyecilik hizmetlerini daha da hızlandıran Başiskele Belediyesi, bu kapsamda e-Ekspertiz uygulamasını da 6 Şubat 2023'ten itibaren hayata geçirecek.

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde e-Belediyecilik uygulamalarına hız veren Başiskele Belediyesi, Kocaeli’de bir ilke imza atarak daha önce Elektronik Çap Sistemi (e-ÇAP) ve e-Ruhsat uygulamasını başlatmıştı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün tüm dosya ve evraklarını içeren arşivlerin dijital ortama aktarılmasının ardından Başiskele Belediyesi, e-Ekspertiz uygulamasını da hizmete açarak eksperlerin işlerini kolaylaştırarak hızlandıracak.

 

DAHA HIZLI VE DAHA KOLAY

 

e-Ekspertiz uygulaması ile eksperlerin erişmek istedikleri İmar Durumu, Mimari Proje, Yapı Ruhsatı Ek, İskan, Statik Proje, Kat İrtifakı Projesi, İskan Ek ve Yapı Aplikasyon Projesi gibi bilgi ve evraklara belediyeye gelmeden internet ortamından dijital olarak kolaylıkla ulaşabilecek.  

 

BÜYÜK TASARRUF SAĞLAYACAK

 

e-Ekspertiz sistemiyle talep edilen bilgi ve belgelere erişimin hızlandırılmasının yanı sıra belediyecilik hizmetlerinin daha düzenli ve şeffaf olarak sunulması, zaman tasarrufunun sağlanması ve kağıt israfının önüne geçilmesi sağlanacak.

 

E-EKSPERTİZ SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

 

Eksperlere büyük kolaylıklar sunacak e-Ekspertiz sistemine giriş yapmak da çok kolay. Eksperler erişmek istedikleri bilgi ve evraka webgis.basiskele.bel.tr/belnet linkinden E-Devlet şifreleriyle giriş yaparak işlemlerini hızlı bir şekilde halledebilecek.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X