Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da açıklamalarda bulunuyor 1 YIL KİRA BEDELİ ÖDENECEK

10 Şubat 2023 14:44
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerle ilgili Adıyaman'a incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan incelemelerin ardından yaptığı açıklamalarda depremde hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 18 bin 991'e yaralı vatandaşımız ise 75 bin 523'e yükseldiğini söyledi. Erdoğan, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın 1 yıllık kira bedelini ödeyeceğiz. İstedikleri yerde ev tutabilirler, yerleşebilirler." dedi.

Kahramanmaraş ve Pazarcık ilçesi, Hatay ve İskenderun ilçesi ile Adana'da önceki gün deprem sonrası çalışmalarla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Gaziantep, Kilis ve Osmaniye'deki afetzedelerle bir araya geldi. Erdoğan depremin 5. gününde Adıyaman'da incelemelerde bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

10 ilde ciddi yıkımlar oldu. Kahramanmaraş ve Hatay' ıziyaret ederek durum tespitlerini yaptık. Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'te de durum tespitlerie yaparak depremzede kardeşlerimizle bir araya geldik. Tüm Adıyamanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Depremlerde 10 ilimizde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Kurtarılanların sayısı 75 bin 523'e ulaştı.

Bu tür afetlerde hayatını kaybedenler şehittir.

Ülkemizin tüm kamu imkanları afet bölgesine hareket ettirildi. Bazı kendini bilmezler soygun yapıyor, marketleri soyuyorlar. Bu suistimalleri yapanlara gerekli müeyyideler yapılacaktır. 

Devletimiz ve milletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanındadır. 

Şu ana kadar 94 ülkeden yardım teklifleri geldi. 

Milletimiz şahittir ki, bakanlıkları belediyeleri tüm kurumları hangi görüşten olursa olsun, vatandaşlarımızın her biri depremzelerimizin yanında olmak için var gücüyle yanlarında olmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X