AK Parti'nin büyük kongresinde Erdoğan'dan emeklilere ara zam müjdesi

07 Ekim 2023 15:03
AK Parti'nin yeni kadrolarının belirleneceği 4'üncü Olağanüstü Kongre Ankara'da başladı. 'Türkiye Yüzyılı' temasıyla yerel seçimlerin startının verildiği kongrede önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşına seyyanen zam için tarih verdi, yeni anayasaya değinerek "Milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz" dedi.

AK Parti'de kongre heyecanı başladı. Ankara Spor Salonunda düzenlenen 4'üncü Olağanüstü Kongre'ye partililer yoğun katılım gösterdi. Salon hıncahınç dolarken, içeriye giriş yapamayan partililerin kongreyi dışarıda takip edebilmesi için dev ekranlar kuruldu.

AK Parti'nin tek genel başkan adayı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kongrenin gerçekleştirildiği salona geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı' sloganıyla başlayan kongrede önemli açıklamalarda bulundu.

"DAVAMIZ TÜRKİYE BİNYILI'NA YÜRÜYÜŞ DAVASIDIR"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Şehit ve gazilerimizle ecdadın emanetine sahip çıkacağız. Davamız, Türkiye Binyılı'na yürüyüş davasıdır.

Bu yüce sevdayı gönlünde taşıyan siz değerli kardeşlerimi bir kez daha muhabettle selamlıyorum. AK Parti i'nin veridiği mücadeleye destek olan, katkı sağlayan herkese selamlarımı sunuyorum.

14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki gayretlerinizi asla unutmayacağız. Bu seçimlerde omuz omuza mücadele ettiğimiz cumhur ittifakındaki her bir ortağımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

YENİ ANAYASA MESAJI

Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere, milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız.

"BİZ LGBT'Yİ TANIMIYORUZ"

Biz LGBT tanımıyoruz. Kimle LGBT'yti tanıyorsa onlar beraber yürüsün. Cumhur İttifakı olarak da tanımıyoruz. Biz aile kurumu sağlam tutan bir yapının mensuplarıyız. Yanlış, yalan haberlerle milletimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere biz izin vermeyeceğiz.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ" MESAJI

Terörü kaynağında kurutma stratejimizi kararlıkla uygulayacak, eli kanlı canilerden döktükleri her damla kandan misliyle soracağız. Terörle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürürken, bölgemizde barış için diplomatik çabalarımızı yoğunlaştıracağız. Komşularımızdan başlayarak çevremizdeki tüm ülkelerle sorunları konuşarak çözeceğiz.

 'Bir gece ansızın gelebiliriz' ikazının, vatanımızın bekasına kast eden alçakların yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz.

İSRAİL-FİLİSTİN GERİLİMİ

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın her türlü işgalinin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak bu sabah İsrail'de meydana gelen hadiseler ışığında tüm taraflara, gerilimi daha da tırmandıracak hamlelerden uzak durmaya çalışacağız.

MEMUR, EMEKLİ VE İŞÇİYE YENİ MÜJDELER YOLDA

Bu ülkenin her bir vatandaşının, doğumundan ölümüne kadar “adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık” başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız. Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini, gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız.

Emekli memurlarımızın maaşları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İlk Kabine Toplantısı'nın ardından müjdemizi açıklayacağız.

"TÜRKİYE YÜZYILI'NA ENGEL OLAMAYACAKSINIZ"

Bugün buradan bir kez daha ilan ediyorum, büyük ve güçlü Türkiye'nin doğuşuna engel olamayacaksınız. Türkiye Yüzyılı'na engel olamayacaksınız. İnsanlığın ortak sesi olan, hakkaniyet mücadelemizin doğuşuna engel olamayacaksınız. Dünyada asırlardır süren zulüm düzeninin çöküşüne engel olamayacaksınız. Çünkü cumhur ittifakı dimdik ayaktadır."

KONGRE ÖNCESİ PARTİLİLERE SESLENDİ

Kongre öncesi salon dışındaki partililere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kıymetli yol arkadaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler... Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Başkentimize hoşgeldiniz. Aşkınız, sevdanız ve dayanışmanız için her birinize teşekkür ediyorum. Salonlara sığmayan şu sevginiz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.

Sizlerin vasıtası ile 85 milyon vatandaşımızın her birine selamlarımı iletiyorum. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün. Bugün AK Parti için müstesna bir gün. Bugün partimizin 4. olağan kongresini gerçekleştireceğiz. Yeni bir döneme yepyeni bir heyecanla merhaba diyeceğiz.

"PARTİMİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Yeni seslerle yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz.

Bizim kongrelerimizde sandalyeler havalarda uçuşmaz. Kongrelerimizi hep kardeşlik havasında icra ettik. 14 ve 28 mayıs seçimlerini AK Parti ve cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle başardık. Böylece 17. seçim zaferimize imza atmış olduk.

İhanet edenler oldu. Onlar yoluna, biz de yolumuza... Onlar burada da dikiş tutturamayacaklar.

Her 2 seçimde de destek ve dualarını esirgemeyen aziz miletmize teşekkür ediyorum. Yurt dışında yaşayan gurbetçi kardeşlerime özellikle teşekkürlerimi sunuyorum.

"ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERENLERE PRİM VERMİYORUZ"

Seçimlerle birlikte Cumhur İttifakı ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimizden bir kez daha onay aldı. 6'lı masa dediler, 16'lı masa dediler, 116'lı masa dediler. Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Başkanlarının parlamentoda olmadığı 6'lı masa. Evelallah Cumhur İttifakı parlamentoda.

Türkiye Yüzyılı'nın inşası için kaldığımız yerden çalışmaya başladık. Bizi yıldırmak isteyenlere aldırmıyoruz. Aba altından sopa gösterenlere prim vermiyoruz. Türkiye'nin çıkarları ve güvenliği neyi gerektiriyorsa onu yapmaktan asla geri durmuyoruz. Türkiye Yüzyılı 'nı gerçeğe dönüştürmek için tüm enerjimizle birikimimizle çalışmayı sürdürüyoruz.

AK Parti olarak bizler büyük bir aileyiz. Ailenin kutsiyetine inanmış bir aileyiz. Bu dava ülkeye ve millete hizmet davasıdır. Bu dava evlatlarımız güçlü bir Türkiye bırakma davasıdır. Şehitlerimizin emaneti olan bu davayı hakkıyla taşıyıp bizden sonrakilere en güzel şekilde devretmek bizim görevimizdir.

Bizim her başarımızın milletimizin başarısıdır. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak ne kadar güçlü olursak, Türkiye de o kadar güvenli olarak önüne bakacaktır.

REHAVETE ASLA KAPILMAK YOK

Sorumluluğumuzun sadece kendimize ve partimize değil 85 milyonun tamamına olduğunun bilinciyle çalışmalarımıza devam etmemiz gerekiyor. Rehavete asla kapılmayacağız. Bunun için çalınmadık tek bir kapı, kalbine girmediğimiz tek bir insan bırakmadan koşacağız. Her gün bir önceki günden daha fazla çalışarak 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere hazırlacağız. 28 Mayıs'ta olduğu gibi 31 Mart'ta sandıktan zaferle çıkacağız."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X