Akaryakıt fiyatına ÖTV sonrası yeni zam: Motorin yine zamlanacak

20 Temmuz 2023 10:11
Akaryakıt fiyatlarına yansıyan 6 TL'lik ÖTV zammının ardından yeni zam geliyor. Motorinin litresine bu geceden itibaren gelecek zam pompaya yansıyacak.

Akaryakıt fiyatları, dolar kuru ve petrol fiyatlarının ardından vergi artışları nedeniyle zamlandı. Hafta sonunda benzin ve motorine 6 TL, LPG'de ise 2,80 TL ÖTV zammı geldi. Yaşanan artış kamuoyununda henüz sıcaklığını korurken, akaryakıt fiyatlarına yeni zam yolu gözüktü. Motorine bu gece yeni zam geleceği öğrenildi.

ÖTV AKARYAKIT FİYATLARINI VURDU

Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile benzinden alınan ÖTV tutarı 7,52 TL, motorinden alınan tutar ise 7.05 TL oldu. LPG’den (otogaz) alınan litre başı ÖTV tutarı ise 5,77 TL olarak belirlendi. Kararın ardından benzin ve motorine 6 TL'lik fark tabelaya yansıdı. İstanbul'da benzinin litresi 28 liradan 34 lira, motorinin litresi ise 26 liradan 32 lira seviyelerine yükseldi. 

PETROL FİYATLARINA RUS DARBESİ

Petrol fiyatları Rusya'nın arzını kısma yönündeki hamleleri ve ekonomik verilerden gelen güçlü sinyallerin etkisiyle yükselişe geçti. ABD ham petrolü 76 dolar, Brent petrol ise 80 dolara yakın seviyelere çıktı. Dolar kuru ise Merkez Bankası'nın açıklayacağı kararın etkisiyle 27 TL'yi aştı.

MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA

Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre ÖTV'de yaşanan artışın ardından motorine yeni zam geliyor. 6 TL'lik zamma Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere 1.21 TL'lik yeni zam ekleniyor. Pompaya yansıyacak zam sonrasında İstanbul'da 33.47, Ankara'da 34,04, İzmir'de 34.15 liradan satılacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X