Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Yarın Meclis'e sunacağız

10 Ekim 2023 22:20
Bakan Işıkhan, milyonlarca emeklinin beklediği müjdeyi açıkladı. Işıkhan tarih vererek duyurdu, "Çalışmalarımızı yaptık, yarın Meclis'e sunacağız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık'dan ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. TRT Haber'e katılan Bakan Işıkhan, EYT'den kıdem tazminatına; SSK prim eşitlemesinden emekli maaşları düzenlemesine kadar birçok konuya illişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 

Bakan Işıkhan, "5 bin lira tek seferlik ödeme, çalışmayan emekliler için geçerli olacak. Kasım ayının ilk yarısında bu ödemeyi yapacağız. Yasal süreç için yarın adım atılacak." dedi.

 

Işıkhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakan olarak, emeklileri sadece mali yönden değil sosyal yönden de destekleyeceğimiz projelere adım atmak istiyoruz. Bazı protokoller yapacağız yerel yönetimlerle; kamu yararına çalışma programı dediğimiz, park ve bahçelerde çalıştırılması, kültür sanat etkinliklerinde daha indirimli yararlanmaları konsunda.

Bizler uzun yıllar çalışıyoruz, milletimizin kalkınması noktasında herkesin bir çabası var. Emekli hazırlık programlarında biz daha sağlıklı yaşlanmaları için, emekliliği yaklaşmış olan personelimizi alacağız eğitimlerde bulunacağız.

Enflasyonun yarattığı tahribattan vatandaşlarımızı korumak zorundayız."

 

İŞSİZLİK 9,5 YILIN EN DÜŞÜĞÜ

İşsizlik rakamlarını paylaşan Işıkhan, İŞKUR'un çalışmalarına değindi.

"Bizim temel hedefimiz, işsizlikle mücadele. 9,5 yıl öncesine kadar en düşük işsizlik rakamına ulaştık.

Orta Vadeli Program hefelerimize yavaş yavaş ulaşıyoruz.

Temel hedefimiz istihdamızı güçlendirmek. İŞKUR'umuzun çok önemli çalışmaları söz konusu. 10 işverenimizin 7'sine İŞKUR aracılığı ile personeli kendisine kazandırıyor.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK

Ev hanımları için emeklilik çalışmalarına dair bilgilendirmede bulunan Işıkhan,  "5 yılık dönemde 'Ev Hanımlarına Emeklilik' düzenlemesini yürürlüğe sokacağız." dedi.

Işıkhan, "Çalışmalarımıza başladık, 5 yıllık dönem içinde bunu hayata geçireceğiz. İsteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devletimiz ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Işıkhan, "Gençlerimiz muhakkak istihdama katılsın. İşin büyüğü küçüğü yoktur. Bir an evvel çalışma hayatına girmemiz lazım. En azından sosyal güvenlik ve sosyal sigorta hakkını elde ediyorsunuz. Emeklilik bir sonuçtur. 

İş var. Her yerde iş var yeter ki gençlerimiz, kadınlarımız çalışma azminde bulunsun." dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA DÜZENLEME

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, "Başvuru anından itibaren hak kaybı olmuyor. 120 bine yakın dosya haricinde hepsi tamamlandı." ifadelerini kullandı.

"EYT kapsamında 2 milyon kişiye emeklilik yolu açıldı, 250 bin kişinin de emeklilik süreci devam ediyor" diyen Işıkhan, "Çalışmalarımızı yaptık, yarın Meclis'e sunacağız." dedi.

Bağ-Kur, SSK prim eşitlemesine ilişkin konuşan Işıkhan, "Çalışmalarımıza başladık, bütçe arttıkça biz de vatandaşlarımıza verilen tüm sözleri yerine getireceğiz." dedi.

Işıkhan, kıdem tazminatı fonuna ilişkin ise "Bakanlık olarak böyle bir çalışmamız yok, işçi ve işçi temsilcilerimiz müsterih olsunlar." diye konuştu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X