Başiskele Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri Hazır Kıta

03 Şubat 2023 17:09
Başiskele Belediyesi, önümüzdeki günlerde kentte etkili olması beklenen yoğun kar yağışı öncesi karla mücadele ekiplerini hazır hale getirdi.

Geçtiğimiz günlerde kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışında yılın ilk kar mesaisini gerçekleştiren Başiskele Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hafta sonundan itibaren ülkenin yeni bir soğuk ve yağışlı havaya gireceği uyarısının ardından yeniden teyakkuza geçti.  Başiskele’de araç ve yaya trafiğinin yoğun kar yağışı yüzünden olumsuz etkilenmemesi için ekipler, ilçenin 37 mahallesinde gece gündüz demeden 7 gün 24 saat karla mücadele edecek.

 

45 ARAÇ VE 130 PERSONELLİK KAR TİMİ

 

Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Karla Mücadele Programı kapsamında; 12 adet JCB kepçe, 7 adet tuz atma kamyonu, 2 adet yedek tuz atma kamyonu, 4 adet greyder, 2 adet loder, 2 adet kar küreme bıçaklı kamyon, 2 adet ekskavatör, 6 adet sokakları tuzlamak için kamyonet, 8 ekip takip aracı ve toplamda 130 personel görev yapacak. Gece ve gündüz olarak vardiyalı çalışacak ekipler Bahçecik, Yuvacık, Yeniköy, Kullar, Döngel ve Kalıcı Konutlar ekibi olarak 6 bölgede karla mücadele edecekler.

 

1500 TON TUZ HAZIR

 

Belediye ekiplerince özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı yollar, kaldırımlar, meydanlar, cami avlusu giriş-çıkışları ve merdivenleri, sağlık ocakları giriş-çıkışları, toplu taşıma kooperatifleri giriş-çıkışları el ile kar birikintileri süpürülecek ve buzlanmaya karşı tuzlanacak. İlçenin belirli noktalarında kurulan Karla Mücadele İstasyonlarında toplam 1500 ton tuz depolarda hazır hale getirildi.

 

ERKEN MÜDAHALE İLE YOLLAR AÇIK OLACAK

 

Her kış olduğu gibi karla mücadele konusunda örnek çalışmalar sergileyen Başiskele Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, bu kış da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen veriler doğrultusunda erken müdahale ile ilçe merkezi ve yüksek kesimlerde trafikte hiçbir aksaklığa izin vermeyecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X