Başiskele Belediyesi'nde En Düşük Ücret 15 Bin TL

19 Mart 2023 14:32
Başiskele Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan yeni toplu iş sözleşmesi ile en düşük belediye işçisinin ücreti 15 bin TL oldu.

imkanları sağlıyoruz. Burada iltifat edilecek biri varsa o da Başiskele halkıdır. Başiskele halkı bizlere güvendi ve bizlere bu yetkiyi verdi. Bizler de bu halkın bir parçası olarak hep birlikte bu kente hizmet ediyoruz. Bizim bu millete bir borcumuz var. Hizmet etmek gibi bir borcumuz var. En başta benim ve sonra sizlerin. Çünkü siz bu hizmetin karşılığı için çalışan insanlarsınız. Sizlere rica ediyorum, çalışırken millete borcumuz olduğunu düşünerek, bu şiardan ayrılmadan hizmetlerimizi yaparsak Allah bizim çalışmalarımızı bereketlendirecek ve kolaylaştıracaktır. Böylece önümüzdeki yıllarda Türkiye'nin, Kocaeli'nin en iyi ve en güzel sözleşmelerine bizler imza atacağız inşallah. Siz değerli mesai arkadaşlarım en iyisini en güzelini hak ediyorsunuz."

 

"İYİ Kİ CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN VAR"

 

"İyi ki bu devletin başında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Biz ondan öğrendireceğiniz düsturla, şiarla, belediyecilik ve halka hizmet anlayışıyla bu kente hizmet ediyoruz. Onun bize gösterdiği hedefler doğrultusunda hep birlikte koşuyoruz. Ülkemizi Türkiye Yüzyılı'na, evlatlarımızın daha iyi şartlarda yaşayacağı yüzyıllara hep birlikte taşıyacağız."

 

EN DÜŞÜK ÜCRET 15 BİN TL

 

Konuşmaların ardından Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy, 2023 ve 2024 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladılar.

 

 

İmzalanan toplu iş sözleşmesine göre Başiskele Belediyesi’nde en düşük ücret 15 bin TL oldu. Sözleşme gereğince ayrıca haftalık çalışma saati 40 saate indirilirken, 40 günlük ilave tediye, Ramazan Bayramı’nda 3 bin TL, Kurban Bayramı’nda 5 bin TL ve izin harçlığı olarak da 1.500 TL verilmesi konularında da anlaşma sağlandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X