Başkan Aygün’den Güney Kore Arama ve Kurtarma Ekibine Teşekkür

14 Şubat 2023 13:56
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Hatay 'daki çalışmalara destek olan Güney Kore Arama ve Kurtarma Ekibine teşekkür etti

 

HATAY’DA ÇALIŞMALAR

"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Güney Kore'den kurtarma faaliyetlerine destek için ülkemize gelen arama kurtarma ekibi Hatay’da önemli çalışmalara imza attı. 121 kişilik ekiple birlikte Hatay’a gelen Güney Kore Arama ve Kurtarma Ekibi, AFAD ile koordineli bir şekilde çalışarak bugüne dek 8 vatandaşımızı enkazdan kurtarmayı başardı. Hatay’daki çalışmalar aynı zamanda personel sayısı itibarıyla Güney Kore'nin yurt dışında katıldığı en büyük kurtarma operasyonu olma özelliği taşıyor.

 

BAŞKAN AYGÜN’DEN TEŞEKKÜR

Depremin yaşanmasının hemen ardından Hatay’ın Defne ilçesine giden Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün de burada görev yapan Güney Kore ekibi ile bir araya geldi. Bölgede AFAD koordinesinde çalışmaların kararlı bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Aygün, yaptığı değerlendirmede “Hatay 'daki çalışmalara destek olan Güney Kore Arama ve Kurtarma Ekibi ile bir araya gelerek, ülkemize bu zorlu süreçte sundukları katkılardan dolayı teşekkür ettik” dedi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X