Eşsiz Komutanımız 85. Yılında Saygıyla Anıldı

10 Kasım 2023 15:23
Cumhuriyetimizin kurucusu, Millî Mücadelemizin eşsiz komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ahirete irtihalinin 85. Yılı Anma Programları Çelenklerin sunumu ile başladı.

Cumhuriyetimizin kurucusu, milli destanımızın önderi, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle anıldı.

Çelenk sunma törenine; Valimiz Seddar Yavuz’un yanı sıra Deniz Eğitim - Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas , Vali Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Gaziler, şehit ve gazi yakınları ile askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Kocaeli Valiliği, Deniz Eğitim – Öğretim ve Garnizon Komutanlığı,  Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin çelenk sunumundan sonra saatler 09.05’i gösterdiğinde 2 dakikalık siren eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte göndere çekilen bağımsızlığımızın sembolü şanlı Türk Bayrağımız, tekrar yarıya indirildi. 

Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, Atatürk Anıtında gerçekleştirilen çelenk sunma töreninin ardından Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına geçtiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İrtihalinin 85. Yılı  Anma Programı Düzenlendi

Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Anma Programına; Valimiz Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü, Deniz Eğitim - Öğretim ve Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcı V. Hasan Gündüz,  Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Vali Yardımcıları, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri,  şehit ve gazi yakınları, askeri erkan, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan anma programı, İl Milli Eğitim Md. Ömer Akmanşen’in Günün Anlam ve Önemini belirten konuşması ile devam etti.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri  “Atatürk” konulu yarışmada Resim kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz; Aysun Neslihan Kalafat, Aslı Kahya ve Eylül Aden Biçi,  Şiir Kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz; Buğlem Yağmur Aydemir, Bilal Satılmış ve Sümeyra Başaran ve Kompozisyon kategorisinde dereceye giren öğrencilerimiz ise; Zeynepnur Kaya, Hazel Beşikçi ve Muhammed Eren Özdemir’in ödüllerini vererek, tebrik ettiler. 

Daha sonra Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk’e Benzeriz” adlı oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı. Vali Seddar Yavuz programı hazırlayan, sunan, emeği geçen herkesi kutlayarak, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri program sonrasında, Cahit Elginkan Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan resim sergisini gezerek beğeniyle incelediler. 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X