Gölcük Kılavuz Derslik gençlerin hizmetinde

21 Mart 2024 13:33
Başkan Büyükakın, bölgedeki gençlerin yeni ders çalışma mekanı olacak Gölcük Kılavuz Derslik’in tanıtım programına katıldı

çocuklarımızın okur yazarlığının artması ve teknoloji yarışmalarında baÅŸarı gösterebilmeleri için ayrı mekanlar oluÅŸturacağız. Åžu anda okullarımızda robotik kodlama sınıfları oluÅŸturuldu. TeknoÅŸehir mantığıyla çalışabilecek, start-up firmalarının da ortak mekanda çalışabileceÄŸi mekanlar yapacağız. GeleceÄŸin dünyası gençlerin omuzlarında yükselecek. Sizin aranızdan Steve Jobs, Bill Gates gibi bilim adamları çıkabilir. Aranızdan biri programlar yazabilecek, aşı bulabilecek, ilaç keÅŸfedebilecek. Bizi dünyanın gidiÅŸatına yön verebilecek bir ülke yapacak. Bu mekanları geleceÄŸin dünyasına hazırlanmanız için yapıyoruz. DiÄŸer imkanlarla çok daha güzeli olacak” ifadelerini kullandı.

 

SEZER’DEN BAÅžKAN BÜYÜKAKIN’A TEÅžEKKÜR

Açılışta konuÅŸan Sezer, “Bu alan Gölcük depreminden sonra enkaz döküm sahası olarak kullanıldı. Buranın yemyeÅŸil bir yer olmasını hayal etmiÅŸtik. Gençlerimizin de faydalanacağı, manzaralı bir mekan istemiÅŸtik. Bölgenin Millet Bahçesi olarak belirlenmesi sonrasında bu alana 1300’ün üzerinde aÄŸaç, 12 binden fazla bitki ekildi. Birkaç sene içerisinde burası bir orman haline gelecek. Gençlerimiz burada her türlü hizmetten ücretsiz olarak faydalanabilecek” diyerek emeklerinden dolayı BaÅŸkan Büyükakın’a teÅŸekkür etti.

 

GENÇLERE YENÄ°LÄ°KÇÄ° EĞİTÄ°M MERKEZÄ°

Gölcük Kılavuz Derslik’te yetiÅŸkinler ve gençler dış alan etkinlikleri, birçok atölye ve eÄŸitim faaliyetinden yararlanabilecek; aynı zamanda seminerler, workshoplar, yazar buluÅŸmaları gibi çeÅŸitli etkinliklere de katılabilecek. 7 bin 800 kitaplı kütüphaneye sahip Kılavuz Derslik’te ‘Etüt-Kütüphane’ modeliyle eÄŸitimden bilime, teknolojiden kültürel ve sosyal aktivitelere kadar birçok alanda gençlerin geliÅŸimine katkı saÄŸlanacak. ÖÄŸrencilerin danışmanlar vasıtasıyla ödev desteÄŸi almaları da saÄŸlanırken kütüphanede sesli, sessiz ve bireysel çalışma alanları olmak üzere üç bölüm ve bir adet çok amaçlı salonda faaliyetler yapılabilecek.

YAZARIN DÄ°ÄžER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteÅŸ
Kocaeli Beyaz EÅŸya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X