HÜNERLİ ELLERİN SERGİSİ, KARMEK YILSONU SERGİSİ AÇILDI

15 Haziran 2023 10:41
Kartepe Belediyesi ve Kartepe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen KAR-MEK Yıl Sonu sergisi açıldı.

Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK yılsonu sergisi Ataevler Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılış sonrasında Kartepeli kursiyerler tarafından hazırlanan eserler ilçe protokolü tarafından beğeniyle incelendi.

GENİŞ KATILIM

KAR-MEK yıl sonu sergisine Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, AK Parti İstanbul eski Milletvekili Osman Poyraz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Burhan Abiş, Kartepe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, Gençlik ve Spor Müdürü Erol Arutan, siyasi parti temsilcileri, kursiyerler ve aileleri katıldı.

MESLEKLER YAŞATILIYOR

KAR-MEK yılsonu sergisi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlarken, programın açılış konuşmasında Kartepe Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Alkan “Toplumun her kesimine hizmet vermeye devam ediyoruz. Milli kültürümüzün, unutulmaya yüz tutmuş meslek ve sanatlarını yaşatmaya çalışıyoruz” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Burhan Abiş ise “Burada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç.Dr.Tahir Büyükakın’ın selamlarını iletmek isterim. Kursiyerlerimize hayatları boyunca başarılar diliyorum” açıklamasında bulundu.

İŞİN ÖZÜ İNSANA HİZMETTİR

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, “Yapılan her işle ülkemize, milletimize, ilçemizin gelişmesine hizmet ediyorsunuz. KARMEK kurslarımızda 10 bin kişiye eğitim verilmektedir. Genç Akademi’yi hizmete açtık. 1500 evladımız İngilizce öğrenmektedir. Evlatlarımızın hayata hazır ve önde olarak başlaması için bunları yapıyoruz. 2 bin evladımız yüzme kurslarından faydalanıyor. İşin özü insana hizmettir. Ayırmadan, ötekileştirmeden yapmaktır. Bütün gücümüzle sizler için çalışıyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Her zaman sizlerin yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.

MESLEK ÖĞRENME YERLERİDİR

Kartepe Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ise “Kursiyerlerimiz öğrendiklerini ve emeklerini bugün sergiliyorlar. Halk Eğitim Kursları, meslek öğrenme yerleridir. Emeğin ve zamanın doğru değerlendirilmesi için fırsatlar sağlayan yerlerdir. Kültürümüzü, sanatımızı, değerlerini besleyen geliştiren, gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan yerlerdir. İnşallah daha güzel işler yapılacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. 

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Konuşmaların ardından Türk Müziği konseri ve Halk Oyunları gösterileri büyük bir ilgiyle izlendi. Programda Giyim Üretim Teknolojisi, Okur Yazarlık, El Sanatları, Moda Tasarımı, Seramik ve Cam Teknolojisi kursiyerlerinin sertifikaları verildi.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X