KÖRFEZ’İN KÖYLERİNDE BİR İLK, NEVİN ALDIRMAZ MUHTAR ADAYI

20 Ekim 2023 10:48
Körfez’in önemli nüfusa sahip köylerinden biri olan Sipahiler Mahallesi Muhtarlığına adaylığını açıklayan köy sakinlerinden Nevin Aldırmaz, ‘Köyümüzü cazibe merkezi yapacağım’ dedi.

 ‘Körfez’in merkezinde insanlar hangi hizmeti alıyorsa, bizim yaşadığımız mahallede aynı hizmetleri hak ediyor’ diyen Nevin Aldırmaz, “ Yaşadığım mahallemi güzelleştirmek, hizmet almasını sağlamak, köy görünümünden kurtarmak istiyorum. Köyde yaşayanlarda insan. Her türlü hizmetten faydalanması gerekiyor. Körfez’in merkezinde insanlarımız hangi hizmetten faydalanıyorsa; bizlerde aynı imkândan faydalanmamız lazım. Köyümüzü, yani mahallemizi cazibe merkezi haline getirmek, gece gündüz çalışmak, vatandaşlarımızın derdini derdim bilmek; sıkıntılarında yanında olmak için adayım. Yaptığım değerlendirmeler neticesinde, muhtar adayı oldum.” Dedi.  İlk defa bir muhtar adayının bayan olduğunu da belirten Nevin Aldırmaz, ‘Yaptığımız araştırmalara göre, kadın muhtarların görevini çok daha iyi yerine getirdiklerini gördüm. Bu yüzden aday oldum. Destek mahalle sakinlerimizden, hizmet bizden. Bizim ek işimiz değil, tek işimiz muhtarlık olacak. Muhtarlık bir gönül işidir. Gönlünü vermeyen; muhtarlığa katacağı hiçbir şey yoktur. Ben bir dönem muhtar olayım, köyümüzün çehresini değiştirmez isem, bir sonra ki dönemde zaten aday olmam” dedi.

1987 doğumlu olan 17 yıldır Sipahiler köyünde oturan 3 çocuk annesi Nevin Aldırmaz, “ Muhtar olmadan önce de muhtar gibi çalıştığını belirterek, “ Köyümüzde durak sorunu vardı; onun için mücadele verdim. Yolcu taşıma araçları belirli yerden sonra yerleşim birimlerine gitmiyordu, bu yüzden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne kadar gittim; mücadele verdim. Çocuk parkı için girişimlerim ve mücadelem oldu. Yol yapılması için elimdeki imkânları kullanarak yetkililere ulaşmaya çalıştım. Ben bu ve buna benzer hizmetlerimi, daha kurumsal bir çatı altında yapmak istiyorum. Çalışmak, gayret göstermek, mücadele etmek bizden; destek mahalle sakinlerimizden, takdir ise Allah’tandır. Destek istiyorum.” dedi.

NEVİN ALDIRMAZ KİMDİR?

1987 yılı doğumludur. 14 yıldır şu anda ikamet etmiş olduğu köyünde oturmaktadır. Evli 3 çocuk annesidir.



YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X