KSO Başkanı Zeytinoğlu nisan enflasyonunu değerlendirdi

03 Mayıs 2023 17:14
Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, enflasyonda baz etkisinin nisanda da devam ettiğini söyleyerek, “Nisan ayında TÜFE aylık yüzde 2.39 artarak yıllık yüzde 43.68’e, ÜFE ise aylık yüzde 0.81 artarak yıllık yüzde 52.11’e geriledi. Kurlarda hafif de olsa bir artış trendi var ancak geçen yıl nisan ayında enflasyonda yüksek oranlar gerçekleşmesinden, baz etkisiyle gerilemeler görülebileceğini bekliyorduk. Yıllık TÜFE’de 6.83 puan, ÜFE’de ise 10.34 puan gerileme oldu.” dedi.

Zeytinoğlu, döviz kurunda ani bir hareket olmaması durumunda ÜFE’de baz etkisiyle bir iki ay daha gerilemenin devam edebileceğini söyledi.

 

Sanayide kullanılan elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yapılan indirimin ÜFE’deki aylık artışı sınırladığı etkisine değinen Zeytinoğlu, “ÜFE alt kalemlerine baktığımızda, aylık bazda elektrik gaz buhar sektöründe yüzde 16.98, enerji sektöründe yüzde 9.72’lik gerilemeler görüyoruz.” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X