Memur, asgari ücret, emekli zammı için en net tarih

03 Haziran 2023 17:29
AK Parti Grup Başkan vekilliğine yeni atanan Abdullah Güler’den milyonları ilgilendiren zam açıklaması geldi. Temmuz ayında maaşlarına artış bekleyen memur, emekli ve asgari ücretli için en net tarihi açıkladı.

Milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem resmen başladı. Meclisin çalışmaya başlamasıyla milyonlarca kişi Temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını merak ediyor. Konuyla ilgili, görevi İsmet Yılmaz'dan devralan AK Parti'nin yeni Meclis Grubu Başkanı Abdullah Güler'den dikkat çeken açıklama geldi. Güler, merak edilen asgari ücret, memur ve emekli zammı için en net tarihi açıkladı.

MAAŞLARA ZAM İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

NTV canlı yayınında açıklamalarda bulunan Güler maaşlara yapılacak refah payı artışı için, “Temmuz ortasına takadar ekonomik olarak vaatlerimizi içerecek, gerek emeklilere, gerek asgari ücret ile çalışanlar, gerek memur maaşlarının 22 bin liraya yükseltilmesi vaatlerimiz konusunda çalışmalarımızı arkadaşlarımız devam ettiriyor” ifadelerini kullandı.

ZAM İÇİN EN NET TARİH

En düşük emekli aylığının 7500 TL olduğunu hatırlatan ve daha yüksek seviyede maaşı alanlar olduğunu hatırlatan Güler, "En düşük maaşın üzerinde aylık alanların kriter ve özlük hakları en düşük maaş alanlarla eşitlendi. Refah payının dağıtımı ile beraber çalışma yapılıyor. 15 Temmuz hem memurlar hem de memur emeklileri açısından önem arz ediyor. O tarihe kadar en azından bu vaatlerimizi içeren bir kanun tasarısını görüşmüş olacağız” dedi.

KİRA ARTIŞLARINA KARŞI YENİ DÜZENLEME

Kira artışlarına getirilen yüzde 25'lik sınırının Temmuz'da sona ereceğini hatırlatan Güler, "Süreli bir geçiş dönemiydi bu madde şimdi bunun etki analizlerini yapmak suretiyle ne gibi sonuçlarla karşılaştık ve bundan sonraki durum neye ihtiyaç duyuyor. O raporlar gelirse yakın zamanda arkadaşlarımızın çalıştığı hem de Adalet Bakanlığı bürokrasinin de bu konudaki yargılamayı etkileyen hususlar da ortaya çıktığında tahmin ediyorum sadece konut kirası değil temel gıdalardan tutun ve diğer tüketicinin ihtiyaç duyduğu her alanda fahiş fiyat artışları ile ilgili sayın cumhurbaşkanımızın da tutumları belli." diye konuştu.

MECLİS TATİLE GİTMEDEN DÜZENLEME YAPILACAK

Fahiş fiyatlara karşı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getirdiklerini söyleyen Güler, yeni dönemde stokçulara fırsatçılara karşı mücadele edeceklerinin mesajını verdi. Meclis tatile girmeden gerekli tüm düzenlemeleri yapacaklarını vurgulayan Güler, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu konuda bizim de geçen yasama döneminde de bir yasal düzenleme yapmıştık fiyatları etkileme noktasında bu tür eylemde bulunanlarla ilgili 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasını getirmiştik. Yine stokçuluğa yönelik olarak da geçen yasama döneminde düzenleme yapmıştık. Yine bunların da etki analizleri ile beraber bunu da çalışıyoruz. Ortaya net bir şey çıkarsa Meclis tatile girmeden önce de bu düzenlemeyi yaparız.

Sadece kira değil diğer tüketicinin doğrudan temasta bulunduğu her türlü fiyat artışlarına yönelik bir düzenleme mutlaka gündeme gelecektir. Gelir kalemlerinde artış öngörürken mutlaka hayat pahalılığı ve fiyat artışlarının artması noktasında da bir kararlılığı vardı bunu da bir bütünleştirici parça olarak görmemiz lazım."

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X