ÖZMURAL BÜYÜKAKIN’A 'DÜMENCİ' DEDİ MECLİS KARIŞTI!

06 Haziran 2023 16:22
İzmit Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Ünal Özmural’ın Tahir Büyükakın’a yönelik sözleri tepki çekti. AK Parti Grup Başkanı Muharrem Tutuş, Özmural’a özür dileyin çağrısı yaptı.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, araçlara kaynak sağlamak amacıyla bazı atıl arazilerin satılacağını açıklamış bu açıklamasından birkaç hafta sonra da iki araziyi daha satıp 30 milyonun üzerinde bir maliyeti olan işletme için kaynak oluşturacaklarını duyurmuştu. Ancak şimdi o arsanın satışı gündeme geldi. Konuya ilişkin Haziran ayı meclis toplantısında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Muharrem Tutuş, konuyla alakalı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ile görüşülmesini söyledi. Tutuş’un ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Ünal Özmural ise Büyükakın’ı hedef alarak “ Ne dümenler çevirdiğini biliyorum” deyince meclis gerildi.

Tutuş şunları söyledi: “Biz bu kafeyi yapacağız diye hem meclise hem millete duyurdunuz. Bunun arkasından milletle ve meclisle dalga geçer gibi biz burayı satacağız demek akıl işi değil. Ya birileri milletle ve meclisle dalga geçiyor birisi şaka yapıyoruz der diye bekliyoruz. Böyle bir şey olamaz

KAFA YAPILIYOR

Ben iyi hatırlıyorum aynı yerlerin satışları olduğu için ben oradaydım. Aynı yerlerin satışları vardı biz bu maddelerin satışı burada da var plan bütçedeki arkadaşlar iyi hatırlar o yerlerin satışı için yetkiyi veriyoruz ve satıldı zaten. Bu satışın ardından kafe yapacağız diye gelir elde edip satmak kafe değil kafa yapılıyor yani.”

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA GİTSİN”

Tutuş: “Büyükşehir Belediye Başkan vekilimizle de istişare ederken İzmit için dert edineceğiz dedik madem paramız yok diyorsunuz İzmit belediye başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanımıza gitsin buraya böyle bir proje yapılsın. Ben münakaşa etmek için söz almadım. Görüşülsün belki burada proje var çocuk oyuncağı değil ki bu iş.”

“NE DÜMENLER ÇEVİRDİĞİNİ BİLİYORUM”

Özmural“Tahir Büyükakın ile görüşülmesini söylüyorlar, Tahir Büyükakın’ın Cumhuriyet parkında ne dümenler çevirdiğini biliyorum. Belediye’nin önünde ne dümenler çevirdiğini biliyoruz “  

“ÖZÜR DİLEYİN İKAZI” 

Tutuş“Saygınızı takınırsanız memnun oluruz dümen çevirmeyi sizden öğreniriz o işler sizde. Bu sözler kayda geçti özür dilerseniz seviniriz. Bu kentin Belediye Başkanına söylediğiniz laf için özür dilemeyi düşünür müsünüz.”

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X