Tecrübe Üretir, Derince Kazanır

17 Ekim 2023 09:17
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, dört yıllık süreçte ilçeye kazandırdığı eser ve hizmetlerle yapımını planladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı. Seçim beyannamesinde 41 proje yer almasına rağmen 50 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Başkan Aygün, Derince’ye değer katacak yeni projelerin müjdesini verdi

DÖRT YILLIK ESER VE HİZMETLER

31 Mart 2019’da başladığı hizmet maratonunda Derince’ye birbirinden önemli projeler kazandıran Başkan Aygün, geride kalan dört yıllık süreci değerlendiren bir tanıtım programı düzenledi. Yenikent Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya katılım son derece yüksek olurken Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, toplantıda ilçeye kazandırdığı eser ve hizmetlerle yapımını planladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

Başkan Aygün’ün ev sahipliğinde düzenlenen toplantı AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Veysel Tipioğlu, Mehmet Akif Yılmaz, Sami Çakır, AK Parti MKYK Üyesi ve önceki dönem Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kamu Görevlileri Etik Kurulu Üyesi ve önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, önceki dönem AK Parti Kocaeli İl Başkanı Abdullah Eryarsoy, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, MHP Derince İlçe Başkanı Bülent Aykurt, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, DSP Derince İlçe Başkanı Osman Oktay, Alperen Ocakları İlçe Başkanı İbrahim Ekici, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, basın mensupları ve kanaat önderlerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

GENÇLİK VE SPOR PROJELERİ

2019 seçim beyannamesinde 41 proje vaat ettiklerini belirten Başkan Aygün, bu sayıyı aşıp 50 projeyi tamamlayarak, Derincelilerin hizmetine sunduklarını aktardı. Vaatler dışında devam eden 9 projenin yapımının sürdüğünü ifade eden Başkan Aygün, planlanan 15 projeyi de tamamlayarak Derince’ye kazandıracaklarını söyledi. Konuşmasına gençlik ve spor projelerine vurgu yaparak başlayan Başkan Aygün, “Çocuklarımıza ve gençlerimize verdiğimiz önem doğrultusunda Abdullah Tayyip Olçok Gençlik ve Spor Merkezi, Bahattin Çelik Spor Kompleksi, Sırrıpaşa Mahalle Konağı ve Gençlik Spor Merkezi ile Fatih Sultan Gençlik ve Spor Merkezi’mizi ilçemize kazandırdık. Spor ve eğitimi bünyesinde barındıran tesislerimiz çocuklarımız ve gençlerimiz için çok önemli bir kazanım oldu” dedi.

 

YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

Gençliğe ve spora yönelik faaliyetleri her zaman desteklediklerini belirten Başkan Aygün, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın projemizle ilçemizde 8 bin 467 çocuğumuzu havuzla buluşturduk. Açık ve kapalı yüzme havuzlarımızda ücretsiz olarak verdiğimiz yüzme eğitimlerimiz hem okul sürecinde hem de yaz tatillerinde devam ediyor” dedi. Başkan Aygün, ata sporumuz güreşe verdikleri öneme de değinerek İshakçılar Er Meydanı’nın çatısının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kapatıldığını ifade etti. Çocuklar için mahallelerinde güvenle spor yapabilecekleri alan oluşturduklarını belirten Başkan Aygün, “İlçemizin 16 ayrı bölgesine içerisinde futbol ve basketbol sahalarının yer aldığı yeni spor tesisleri inşa ettik. Halen devam eden 9 yeni spor alanımızı da tamamlayarak çocuklarımızın kullanımına açacağız” dedi.

 

24 BRANŞTA 19 BİN SPORCU

Hayata geçirdikleri projelerle Derince’yi sporun merkezi haline getirdiklerini belirten Başkan Aygün, “Derincespor Kulübümüz ile ilçemizde 24 branşta 19 bin sporcumuza spor yapma olanağı sunduk. Bizim için amatör branşlarımız çok önemli. Tesisleşme ile birlikte altyapıdaki başarımız artarak devam ediyor. Bunun yanında spor organizasyonlarımızla da ses getiriyoruz. Yağlı güreş turnuvaları, Çenesuyu Hemşehri Dernekleri Turnuvaları, Gölcük’ten Derince’ye Yüzme Yarışları, plaj voleybolu turnuvaları ve düzenlediğimiz çeşitli futbol organizasyonları ile Derince’mizi sporla iç içe bir hale getirdik” dedi. Başkan Aygün, ayrıca 20-22 Ekim tarihleri arasında düzenleyecekleri Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.

 

ARAPTEPE’DE YENİ BİR YAŞAM

Kentsel dönüşüm projelerine özel önem verdiklerini belirten Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, “Yenikent Mahallesi Araptepe Mevkii’nde depreme dayanıklı, otoparkı bulunan, sosyal ve yeşil alanlara sahip 428 daire ve 7 işyerinden oluşan yeni bir yaşam alanı inşa ettik. Yaklaşık 30 bin m² büyüklüğündeki alana inşa ettiğimiz projemizin 10 bin m2’sini yeşil alana ayırdık” dedi. Başkan Aygün’ün Derince’ye kazandırdığı Araptepe kentsel dönüşüm projesi alanında örnek olarak nitelendiriliyor. Yenikent Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Araptepe Mevkii'nde gerçekleşen kentsel dönüşüm çalışmaları ile 30 yıllık sorun çözüme kavuşmuş oldu.

 

TAŞKÖPRÜ TARIMSAL KALKINMA TESİSLERİ

Gıda, tarım ve hayvancılık noktasında çok önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Başkan Aygün, Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin önemine vurgu yaptı. İshakçılar merkezli köyleri tarım üssü yapacak bir proje inşa ettiklerini belirten Başkan Aygün, “Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesislerimiz bünyesinde Mısır Kurutma Ünitesi, Süt Pastörizasyon Ünitesi, Yem Karma Ünitesi ve Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Ünitesi’ni barındırıyor. Yine Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’mizin bünyesinde hazırladığımız Taşköprü Süt markamızı da satışa sunduk” dedi. Başkan Aygün, projenin tarımsal kalkınma ile birlikte bölgedeki istihdama da katkı sunduğunu da belirtti.

 

ÇENESUYU’NA ARTI DEĞER

Çenesuyu’nun marka değerini yükselten çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Aygün, fabrikaya 6 bin m2 açık ve kapalı alan kazandırdıklarını ifade ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği doğrultuda Çenesuyu’nun cam şişe üretimini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Aygün, yine Çenesuyu Tanzim Satış Mağazası aracılığıyla köylerde üretilen ürünler ve glütensiz gıdaların satışının yapıldığını belirtti. Konuşmasında biyobozunur atık yönetimi projesine değinen Başkan Aygün, “İlçemizde kurulan pazarlarımızda kalan gıda artıklarını toplayarak, doğal ve eski yöntemlerle kompost gübreye dönüştürüyoruz. Topladığımız ürünlerden oluşan zengin kompost gübremizle bir yandan gıda israfının önüne geçiyor diğer taraftan çiftçilerimizi destekliyoruz” dedi.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELER

Sosyal ve kültürel belediyecilik noktasında imza attıkları çalışmalara değinen Başkan Aygün, “Sevgi Mağazamız ile 4 yıllık süreçte 9 bin 876 vatandaşımıza elimizi uzattık. Alo Vefa Hattı ekiplerimiz pandemi ve deprem dönemi dahil yoğun bir şekilde çalışarak sürekli halkımızın yanında oldu. Sosyal yardımlarımız ile ihtiyacı olan vatandaşlarımızın her zaman yanında oluyoruz. Derince Kariyer ve İstihdam Merkezi’miz ile işveren ve iş arayan vatandaşlarımız arasında köprü oluşturduk. Engelsiz Yaşama Destek Merkezi’miz ile özel kursiyerlerimiz ve ailelerinin daima yanındayız. Engelsiz ulaşım aracımız, çölyak hastalarımız için glütensiz mutfak ve glütensiz karabuğday projelerimizi hayata geçirdik” diyerek sosyal projelere vurgu yaptı.

 

YENİKENT KÜLTÜR MERKEZİ

“GEZ-GÖR-BİL projemiz ile halkımızın tarihi ve kültürel değerleri olan bölgeleri gezmelerine imkan sağlıyoruz. Yine oluşturduğumuz Çözüm Masası aracılığıyla şikayet ve taleplere anında cevap veriyoruz” diyen Başkan Aygün bu süreçte Yenikent Kültür Merkezi’ni hizmete açtıklarını belirterek “Düğün ve nikah salonları, gençler için sosyal alanlar ve bilgi evleri ile kadınlar için kurs merkezlerinin yer aldığı kültür merkezimiz faaliyetlerini sürdürüyor. Yine Yenikent Sivil Toplum Merkezi’miz ile Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşlarımız ve derneklerimiz için yeni bir etkinlik ve hizmet alanı oluşturduk” dedi.  Başkan Aygün, Çancılar’da hizmete giren Taşköprü Kadın Emeği Merkezi’nin de bölgedeki kadınlar için çok önemli bir kazanım olduğunu belirtti.

 

DOĞA PARK VE BEŞDİVAN TESİSLERİ

Derince’ye yeni yaşam alanları kazandırdıklarını belirten Başkan Aygün, Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri’ne vurgu yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın katıldığı törenle hizmete açılan Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Tesisleri bölgeyi cazibe merkezi haline getirdi. Yeşille mavinin buluştuğu Tahtalı Göleti çevresine inşa edilen ve üç etaptan oluşan Beşdivan Tesisleri, Taş Evler, 24 odalı konaklama tesisi, konferans ve toplantı salonları, 24 araçlık karavan park, ürün satış yerleri, bisiklet ve yürüyüş yolları, anfi ve teras alanı ile burada konaklamak isteyenler için çeşitli alternatifler sunuyor. Başkan Aygün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesinde İsmetpaşa Stadı'ndan boşalan 72 bin metrekarelik alanda yapılan Derince Millet Bahçesi’nin de kullanıma açıldığını söyledi.

 

EĞİTİM ÖĞRETİME DESTEK

Derince’ye değer katan yeni yaşam alanlarının hayata geçtiğini belirten Başkan Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını gerçekleştirdiği Cımbızdere Mesire Alanı ve Sağlıklı Yaşam Parkı’nın ilçeye artı değer kattığını söyledi. Başkan Aygün ayrıca Deniz Mahallesi’ndeki Tarihi Gar Binası’nda Millet Kıraathanesi ve Balıkçı İskelesi projelerini de tamamlayarak Derince’ye kazandırdıklarını söyledi. Eğitim – öğretim projelerine de değinen Başkan Aygün, “Altı ayrı noktada düzenlediğimiz Derince Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları ile halkımıza ücretsiz eğitim olanağı sunuyoruz. Yine D Plaza Kur’an Kursu’muzu hizmete açtık. Alanında uzman isimleri ilçemize getirerek öğrencilerimizle buluşturduğumuz öğrenci destek projelerimize önümüzdeki süreçte devam edeceğiz” dedi. 

 

CAN DOSTLARIMIZ İÇİN MERKEZ

Derince merkezinde yer alan on mahallede altyapı ve üstyapının tamamen yenilendiğini belirten Başkan Aygün, Çenesuyu ve Yavuz Sultan üstgeçitlerinin de yeniden inşa edildiğini belirtti. Araç filosunu yenileyerek önemli bir hamle yaptıklarını belirten Başkan Aygün, dekoratif aydınlatmalarla hem enerji tasarrufu sağladıklarını hem de cadde ve sokakların siluetini değiştirdiklerini söyledi. Yenikent Kapalı Pazar ile akıllı ve kapalı otobüs durakları projelerinin de hayata geçtiğini belirten Başkan Aygün, temizlik işleri, fen işleri ve park ve bahçeler müdürlüğü birimlerinin yaptığı çalışmaları da aktardı. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi projesinin önemine değinen Başkan Aygün, 3 bin m2 alan üzerine inşa ettikleri merkezin can dostlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verdiğini söyledi.

 

DENİZ MAHALLESİ’NDE DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Tanıtım toplantısında devam eden projelere de değinen Başkan Aygün, Deniz Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesine özellikle vurgu yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yerinde dönüşümün en güzel örneklerinden birine imza attıklarını söyleyen Başkan Aygün, projenin birinci etabının belirlenen takvim çerçevesinde sürdüğünü söyledi. Derince için büyük önem arz eden Derince Limanı D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu projesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Aygün, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız öncülüğünde devam eden projemiz tamamlanmasıyla D-100 Karayolu üzerinde oluşan trafik yoğunluğu ortadan kalkacak” dedi. Kaşkaldere Kavşak ve Altgeçit projesinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde devam ettiğini belirten Başkan Aygün, Çınarlı Deprem Şehitliği’nde yapımı başlayan Cenaze Hizmetleri Binası’nın da tamamlanacağını söyledi.

 

PLANLANAN 15 PROJE DAHA

Gençlik merkezlerinden spor komplekslerine, kentsel yenileme çalışmalarından tarımsal kalkınma hamlesine kadar birbirinden değerli projelerin kazandırıldığı Derince’de yapımı devam eden projelere de değinen Başkan Aygün, Derince Ağız ve Diş Hastalıkları Hastanesi, Hoca Ahmet Yesevi Camii, belediye hizmet binası, Kent Meydanı düzenlemesi ve Yenikent Kültür Merkezi Genç Kafe’nin de tamamlanarak kullanıma açılacağını belirtti. Derince’ye hizmet etme noktasında planladıkları 15 projenin daha olduğunu belirten Başkan Aygün, Kadırga Mesire Alanı’nın üst kısmına inşa edecekleri Modern Hayvan Satış Yeri ve Kurban Kesim Alanı’nın Derince için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Aygün yine Sırrıpaşa Mahallesi’ne inşa edilecek olan Eğitim Kampüsü projesi ile eğitime yeni bir bakış açısı kazandıracaklarını belirtti.

 

GENÇLİK VE SPOR MERKEZLERİ

Derince’nin ihtiyacı olan Modern Küçük Sanayi Sitesi projesinin de vizyon projeleri arasında yer aldığını belirten Başkan Aygün, eski Askeri Hastane alanının bulunduğu bölgeye Engelsiz Yaşama Destek Merkezi, Aile ve Çocuk Yaşam Merkezi, Otizm ve Farkındalık Merkezi ile Konferans ve Spor Merkezi’ni barındıran dört önemli projeyi inşa edeceklerini aktardı. Başkan Aygün, ayrıca yeşil alan noktasında Sırrıpaşa Mesire Alanı’nın da önümüzdeki süreçte tamamlanarak, vatandaşların kullanıma açılacağını söyledi. Yavuz Sultan Mahallesi’ne ve Çenedağ mahallelerine yeni gençlik ve spor merkezi kazandıracaklarını belirten Başkan Aygün, sokak hayvanları barınak tahsis alanının da yeni projeler arasında olduğunu ifade etti.

 

ARTI DEĞER KATAN PROJELER

Derince’ye artı değer katan projeleri hizmete sunmaya devam edeceklerini belirten Başkan Aygün, bünyesinde düğün ve nikah salonları, aile sağlığı merkezi ve çok amaçlı konferans salonunu barındıran Çınarlı Kültür Merkezi ile kapalı pazar ve 100 araçlık otoparkı kapsayan Çınarlı Kapalı Pazar projelerinin de hayata geçeceğini söyledi. Başkan Aygün, Kadırga Mesire alanının bulunduğu mevkide ise iki önemli projenin yapılacağını belirtti. 26 bin m2 alan üzerine inşa edilecek Çenedağ Geriatri Merkezi’nin alzaymırlı hastalar için sağlık hizmetleri ile bakım hizmetleri merkezini kapsayacağını belirten Başkan Aygün, 40.000 m2 alana inşa edilecek Çenedağ Doğa Park projesinin spor, piknik ve mesire alanları ile bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X