TEDBİRLER ALINDI! Kocaeli’de seçim için kaç personel görev yapacak?

28 Mayıs 2023 15:31
Bugün yapılacak olan seçimlerinde güvenliğin sağlanması için Kocaeli’de 886 ekip, 6 bin 200 personel ve bin 456 araç görev yapacak.

Tüm Türkiye 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gidiyor. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayların yüzde 50+1'e ulaşamaması üzerine 64 milyon seçmen Türk siyasi tarihinde ilk kez yaşanacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci tur oylaması için sandıklara akın etti. Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışacağı seçimler bu sabah saat 08:00 da başladı. Oy kullanma işlemleri 17:00’a kadar devam edecek. Gerçekleşecek olan seçimler için huzur ve güvenliğin sağlanması adına Kocaeli’de de tedbirler alınmış durumda. Kocaeli genelinde tam 886 ekip, 6 bin 200 personel ve bin 456 aracın görev yapacağı öğrenildi.
TEDBİRLERİMİZİ ALMIŞ BULUNUYORUZ
Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz;” “ 886 ekip, 6 bin 200 personel ve bin 456 araç ile şu anda güvenlik tedbirlerini almış bulunuyoruz. Şu ana kadar sadece bir sandıkta sandık görevlilerinin tartışması şeklinde ufak bir hadise meydana gelmiş. Bunun dışında ilimizde herhangi bir seçim suçu ya da olayı meydana gelmemiştir. Ayrıca bu personele ilaveten hazır kuvvet olarak tuttuğumuz, herhangi bir olay vukuunda da derhal müdahale edebileceğimiz hazır kıta ekiplerimiz de bekliyor.”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X