Türk-İş Başkanı'ndan asgari ücret için kritik açıklama: Beğenmezsek yine masadan kalkarız

13 Haziran 2023 11:09
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonları ilgilendiren asgari ücreti belirlemek için bugün ilk toplantısını yapıyor. Toplantı öncesinde taraflardan kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Türk-İş Başkanı Atalay, "Rakamı beğenmezsek yine masadan kalkarız" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, özel sektörde çalışan doğrudan 7 milyonu, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücreti belirlemek üzere bugün toplanıyor. Milyonlarca çalışanın merakla beklediği görüşme öncesinde taraflardan kritik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Komisyonda işvereni temsil eden TİSK Başkanı Burak Akkol'un ardından işçiyi temsil eden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 'dan asgari ücret için kritik açıklama geldi. 2023 Ocak ayı asgari ücret görüşmelerinden masadan kalktıklarını hatırlatan Atalay, "Rakamı beğenmezsek yine masadan kalkarız" dedi.

"İŞİMİZE GELMEZSE YİNE MASADAN KALKARIZ"

Habertürk'ten Bülent Aydemir'in sorularını yanıtlayan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Önümüzü bir görelim. Geçen sene biliyorsunuz teklifi makul bulmayınca toplantıya gitmedik. İşimize gelmeyen bir rakam olursa yine gitmeyiz. Daha önce dedik ki görüşmelere asgari ücretli biri katılsın. Yasal olarak muhatabımız sensin diyorlar. Henüz ortada bir rakam da yok. Ben şu aşamada hiç konuşmuyorum ama dönüp dolaşıp ihale bana kalıyor. Böyle bir sistem yok. Yarın gidip görelim bakalım ne diyecekler. Onlardan ne gelecek? İlk toplantıda masaya ne getirecekler; görelim. Ona göre tavrımızı belirleriz" ifadelerini kullandı.

TÜRK-İŞ'TEN İŞVERENE ÇAĞRI

Ücreti belirleme sürecinin yasal zorunluluk olduğunu hatırlatan Atalay, işverene de bu noktada bir çağrıda bulundu. Atalay, "Çalışana asgari ücretin üzerinde ücret ver. Elini tutan mı var?" dedi. 

Öte yandan dün yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı ziyaret eden TİSK Başkanı Burak Akkol, "Biz Türkiye Cumhuriyet'inde yaşıyoruz. Başka ülkelerin para birimiyle asgari ücret veya başka ücret belirlenmiyor. Kamuoyunda tartışma sürüyor. Masada TL konuşacağız. Bayram önce asgari ücret çalışmalarında sürecin ortak mutabakatla tamamlanmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X