Bungalov tesisi yapmak için 125 dönüm devlet arazisini kiralayan siyasiler kim? Bölge halkı tepkili, seslerini duyurmak için eylem yapacak

26 Eylül 2023 15:03
Kocaeli İzmit’te Bungalov tesisi yapmak için 125 dönümlük orman arazisini kiraladığı iddia edilen siyasi isimlerin, arazi içinde kalan ve beş köyün içerisinden geçen dereyi kurutacağı söylentileri bölge halkının tepkisine neden oldu. O araziyi hangi siyasi isimlerin işletmek üzere kiraladığı ise merak konusu oldu.

BÖLGE HALKI TEPKİLİ!

Kocaeli’de iki önemli siyasi ismin, İzmit’te Bungalov tesisi yapmak için 125 dönümlük orman arazisini kiraladığı ve arazi içerisinden geçen dereyi kurutacağı söylentileri bölgede yaşayan köylüleri ayağa kaldırdı. Orman arazisi iken kiralanan 125 dönümlük arazi içerisinde dere, içme suları, otlak ve çok sayıda ağaç bulunuyor. Gerek tarım da gerek içme suyu için kullanılan bu kaynakların kurutulacağı söylentileri bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin etti.

Mavi renkli alan, tesis yapılmak için kiralanan arazi

5 KÖYÜN SU İHTİYACINI KARŞILIYOR

Çubuklu Osmaniye, Orhaniye, Kuloğlu, Mandıra ve Recep Köyü olmak üzere 5 köyün ortak kullanım alanında kalan arazi üzerinde yapılmak istenen işletmeler için kurutulacağı iddia edilen dere ve içme suları çevre köylerin hayvansal sulama, içme suyu ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılıyor. Arazinin bu şekilde işletilmesi halinde bölgede yaşayan vatandaşlar, yetkililerin duruma ivedilikle müdahale etmesini bekliyor. Araziyi kiralayan siyasi isimler ile yapılan görüşmelerden netice alamayan bölge halkı, devlete ait arazinin mevcut haliyle doğaya ve kaynaklara zarar verilmeden kullanılmasını istiyor. Bu soruna duyarsız kalınması halinde önümüzdeki günlerde tepkilerini dile getirmek için toplanacak bölge, halkı eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışacaklar.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X