BÜYÜKŞEHİR'İN EMZİRME KABİNİ İZMİTLİ ANNELER TARAFINDAN MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

14 Haziran 2023 11:15
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in göreve gelmesinin ardından kaldırılan bebek emzirme kabinleri İzmitli annelerin tepkisini çekmişti. Annelere büyük kolaylık sağlayan kabinlerin kaldırılması sonrası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olaya el attı.

ÖNCE KALDIRTTI SONRA SÖZ VERDİ

Önceki dönem İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın orijinal projesi olan ve İzmitliler tarafından yoğun ilgi gören bebek emzirme kabinleri CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in göreve gelmesinin ardından kaldırılmıştı. İzmitli annelere büyük kolaylık sağlayan emzirme kabinlerinin kaldırılması tepki çekince Başkan Hürriyet geri adım atmış ve tekrar hayata geçireceklerinin sözünü vermişti.

BÜYÜKŞEHİR OLAYA EL ATTI

Nevzat doğan dönemindeki kabinlerin hijyen açısından uygun olmadığını öne süren Hürriyet “Asla ve asla bir daha kurulmayacaktır” demişti. Başkan Hürriyet’in yarattığı mağduriyete ise Büyükşehir el attı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen ve gün içerisinde yaklaşık bir milyon insanın gelip geçtiği yürüyüş yolunda annelerin talebi olan bebek emzirme kabini koyuldu. Daha steril ve hijyenik olan yeni kabinler İzmitli anneler tarafından memnuniyetle karşılandı.

KARŞILIK VERMEK İSTEDİ, SONUÇSUZ KALDI

 Büyükşehir’in bu hamlesinin ardından İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet alel acele Sabri Yalım Parkı’na bebek emzirme kabini koydurttu. Fakat, işi ticarete dökmeyi amaçlayan Hürriyet’in bu girişimi sonuçsuz kaldı. Emzirme kabininin yanına atm koydurtmak isteyen Hürriyet’e izin çıkmayınca koyulan emzirme kabini ise kullanıma açılamadı.

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X