CHP’Lİ İSİM İSTİFA ETTİ!

29 Mayıs 2023 12:08
CHP’li Yalçın Ergen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu.

14 Mayıs seçimlerinde büyük hüsran yaşayarak sallanan muhalefet 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi de kaybedince yıkıldı. Seçim sonucunu kendi içinde yaşanan sıkıntılara bağlayan muhalif isimlerden ise istifalar gelmeye başladı.  

"KENDİMİZİ KANDIRDIĞIMIZ SÜREÇLERİN SONUCUDUR"

Kocaeli Sanayici ve İş adamları Derneği (KOSİAD) başkanı CHP’li Yalçın Ergen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Atatürk’ün partisinin 3-5 kişinin arka bahçesine dönüştüğünü söyleyerek istifa ettiğini duyurdu. Ergen şu ifadelere yer verdi;”  Öncelikle belirtmeliyim ki bu bir batan gemiyi terk etme, herhangi başka bir yerde konum alma uyanıklığı ya da umutsuzluk sonucu alınmış bir karar değildir. Takım tutarcasına parti tutma hastalığımız yüzünden hep çantada keklik görülen bir CHP üyesi olarak isyandır. Atatürk’ün kurduğu partinin 3-5 kişinin arka bahçesine dönüştürülmesi, eleştiri yapmanın, öneri sunmanın, fikir belirtmenin vebalı gibi gösterildiği anlayışın değişmesi adına atılmış bir adımdır.  Ekmeleddin İhsanoğlu adaylığı ile başlayan süreç, tanıdığım neredeyse her iki CHP’liden birini kerhen, son kez diyerek, istemeden oy vermeye iten, hep kötünün iyisi diyerek kendimizi kandırdığımız süreçlerin sonucudur.

 "BASİT İSTEKLERİMİZ BİR GRUP UMUT TACİRİNİN ELİNDE OYUNCAK OLMUŞ"

Tüm samimiyetimle siyasetten uzak yaşamak isteyen milyonlar gibi hayalim; çağdaş, adil, geleceğe umutla bakan, pırıl pırıl Atatürkçü gençlerin yetiştirilebildiği, refah içinde Özgür bir Türkiye. Bunun için de kendi dünya görüşümle uyduğunu düşündüğüm CHP’de düz bir üye olarak yer edindim. Ancak görüyorum ki basit isteklerimiz bir grup umut tacirinin elinde oyuncak olmuş. İstatistiğin bir bölümünde yer alan ufak artışların başarı diye sunulması ile iktidar olunmadan yıllar geçmiş. Bilimden söz edip, bilimin bir dalı olan istatistiğe inanmayarak hep bir sonraki seçimlere kerhen hazırlatıldık. Kendi adıma bu durum artık son bulmalı diye düşünüyorum.

"İSTİFA EDİYORUM"

Değişimin gerçek bir dönüşümle olması gerektiğine inanıyorum. Arka sokakların, köylünün, İç Anadolu ve Karadeniz insanının beklentisini göz ardı edip, değiştirmeyi düşündüğünüz iktidarın eskileriyle, ufak hesaplarla ikinci parti olarak kalmayı yakıştıramıyorum. CHP Binasının 12. Katının konforlu alanını terk etmek istemeyen bir grup oligark ile sözde Demokrasi işleyen bir partiymişçesine sunulan Diktatör Yönetimini kabul etmiyorum. Cebindeki son parasıyla 12 saat otobüs yolculuğu yapan gencin oyunu hak etmiyorsunuz. Top yere düşmeden sekmez diyerek, bunu bir son değil umut dolu yeni bir başlangıç olarak görerek,  buruk ama daha çok kızgın olarak CHP üyeliğimden istifa ediyorum.Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eğer ve hala şarabımızı vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demeğe de dilim varmıyor ama- kabahatin çoğu senin, canım kardeşim! Nazım Hikmet

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X