ASKON KOCAELİ’DEN, ASKON KONYA ŞUBESİNE ZİYARET

20 Aralık 2023 09:31
ASKON Kocaeli Şube Yönetimi, 24 kişilik iş adamı heyetiyle ASKON Konya’nın misafiri oldu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Kocaeli Şube Başkanı Fatih Işık, Başkan Vekili  Mesut Kanpara ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan 24 kişilik heyet; ASKON Konya Şube  Başkanı Atilla Sinacı ve Yönetiminin misafiri oldu. 

2 gün süren programın ilk gününde şubeler arası tanışma ve ticari iş birliklerini sağlamak  amacıyla daha çok ticari gezilere yer verildi. İlk olarak ASKON Kocaeli Şube Başkanı Fatih Işık,  ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı ve beraberindeki heyet, Konya Ticaret Odası Teknoloji  ve Eğitim Kampüsü'nü ziyaret ederek birimleri ve faaliyetleri hakkında bilgiler aldı. 

Sonrasında ASKON Heyeti, Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü bünyesinde  faaliyet gösteren, Konya Model Fabrika’nın misafiri oldu. Konya Model Fabrika’yı gezen heyet,  Model Fabrika ve uyguladığı Öğren & Dönüş metodolojisi hakkında bilgi aldı. Konya’da ve  bölgesinde yer alan KOBİ’lerin üretimdeki verimliliğini artırıp, büyük işletmelerle arasındaki  verimlilik farkını minimize etmek amacını taşıyan Model Fabrika, ASKON Kocaeli Yönetiminin  beğenisini topladı. 

ASKON Konya Üyesi Firmalar ziyaret edildi. 

Gezi programı, ASKON Konya Yönetim Kurulu Üyesi ve Hilalsan A.Ş Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı Mustafa COPLAN Bey’in ve Cihan Şekerleme Genel Müdürü Ebubekir Ayaz, Satış ve  Pazarlama Müdürü Metin Sallı Bey’in ev sahipliğinde devam etti. Üye firmaların faaliyetleri  hakkında bilgiler alındı. Ziyaretler plaket takdimi ile son buldu. 

Akabinde ASKON Konya Şube binasına geçildi. ASKON Kocaeli ve Konya heyeti kendilerini  tanıtıp, firmalarının faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Karşılıklı kartvizit  alışverişi yapılıp, network edildi. Ticari iş birlikleri için fikir alışverişlerinde bulunuldu.  Konya’nın üretim çeşitliliği ve sanayi alt yapısının, Kocaeli’nin gelişmiş sanayi ve teknoloji  potansiyeliyle birleştirilince çok büyük işlere imza atılacağına hemfikir olundu. 

ASKON Konya, 71 üyesinin ortak yatırımı olan batarya hücresi üzerine kurdukları Türkiye’nin ilk Lityum İyon tesisi TREDİUM hakkında bilgilendirmeler de bulunup ASKON Kocaeli Heyetinin beğeni ve takdirlerini topladı. 

ASKON Kocaeli Şube Başkanı Fatih Işık, “Şubeler arası kaynaşma ve dayanışmayı destekleyen  bu tarz ziyaretleri çok faydalı buluyoruz. Konya doğuyla batı arasında köprü olmuş, kültürel  zenginliği ve turizm potansiyeli yüksek bir şehirdir. Bu ziyaretimizde de Konya’nın ne kadar  önemli bir il olduğunu tekrar kendi gözlerimizle görüp takdir ettik. Ayrıca ASKON Konya Şubemizin yüksek potansiyeline şahit olup, tecrübe paylaşımlarından istifade ettik. Bu  ziyaretin iki şube arasında sinerji oluşturmaya ve iş birlikleri kurup, gelişmesine katkı  sağlayacağına inancımız tam. Konya Şube Başkanımız Atilla Sinacı Bey’e ve Yönetimine gösterdikleri ilgiden ve nazik ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

İslam Medeniyetinin Merkezi Konya 

Gezinin ikinci günü ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı Bey’in rehberliğinde kültür gezisi  olarak devam etti. Hz. Mevlâna ve onun temel yaklaşımının sahip olduğu kültür, Konya’yı dünyanın en önemli inanç turizm merkezlerinden biri yapmaktadır. Bu sebeple ASKON Heyeti  ziyaretlerine Mevlâna Türbesi ile devam ederek Mevlana’nın hayatı hakkında bilgi alıp Türbe  ziyareti gerçekleştirdi. Ardından Panorama Müzesini ve Tropikal Kelebek Bahçesi’ni gezerek,  ziyaretlerini tamamladılar.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X