EYT MAĞDURİYETİ YAŞATAN İZMİT BELEDİYESİ VATANDAŞIN DİLİNE DÜŞTÜ! “BU CUMA BELEDİYE İÇİN PARA TOPLUYORUZ”

27 Haziran 2023 10:48
İzmit Belediyesi EYT’li işçilere ödemesi gereken tazminatta tıkandı. İşçilerin tazminatlarını 4 taksit halinde ödemek isteyen belediye ilk taksitten sonra ödeme gerçekleştirmeyince EYT’liler belediyeyi bastı. Çıkmaza giren belediye artık vatandaşın dalga konusu haline geldi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, EYT tazminatlarında tıkandı. 40 milyonun üzerinde bir tazminat ile burun buruna olan İzmit Belediyesi, ödemelerin 4 taksit halinde yapılacağını söyledi fakat ilk taksit hariç iki ay geçmesine rağmen işçilere herhangi bir ödeme yapılmadı.

İŞÇİLER BELEDİYE’Yİ BASTI

Mağdur olan işçiler ise çareyi belediyeye gidip haklarını aramakta buldu. Gelecek olan tazminata güvenerek borçlandığını söyleyen işçilere günü kurtarmak adına belediyeden söz verildi. Kurban Bayramı öncesi hesaplara 30 bin TL yatıracağı söylendi. Bayramdan sonra ise ödemeler konusunda bir netlik olmadığını söyleyen işçiler gerektiği takdirde tekrar belediyeye gideceklerini ifade etti.

VATANDAŞ İZMİT BELEDİYESİ’Nİ TİYE ALDI

Belediye’nin tazminatları geciktirmesi ve ödeme için bir çare bulamaması vatandaşların diline düştü. Çözüm üretmek yerine yakınan ve ayrımcılığa uğrayarak mağdur edildiğini söyleyen belediyeyi vatandaşlar tiye almaya başladı. Bir vatandaş sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla “Bu Cuma camilerde emekli işçisinin parasını ödeyemeyen İzmit Belediyesi için para topluyoruz boş geçmeyelim” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X