KARTEPE’DE ANA KANAL HATTINI TONOZLARLA TIKADILAR!

19 Aralık 2023 10:49
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli’de yaşayan herkese kaliteli hizmet ve sağlıklı altyapı ulaştırmak için kentin her noktasında aralıksız çalışıyor. Ancak yapılan bu hizmetler kötü niyetli insanlar tarafından gölgelenmek isteniyor. Kartepe’de art niyetli kişi ya da kişiler, Çepni Mahallesi’nde yer alan kanalizasyon ana kolektör hattına büyük tonozlar ve tuğlalar koyarak kanal hattının tıkanmasına neden oldular. İSU Genel Müdürlüğü ekipleri, tıkalı kanal hattına anında müdahale ederek tıkanıklığı giderdi.

3 TONOZ 1 TUĞLA İLE KANAL TIKANDI

Kartepe ilçesi Çepni Mahallesi’nde birkaç gündür sıklıkla taşma meydana gelen 400 mm çapındaki ana kolektör hattı üzerinde İSU ekiplerinin yaptığı temizlik çalışmalarına rağmen arıza tekrarı yaşandığı tespit edildi. Bu sebeple, arızanın oluştuğu noktanın gerisinden kanalizasyon hattındaki su akışı kesilerek hat üzerinde kontroller sağlandı.  Yapılan incelemeler sonucu, ana kolektör hattının art niyetli kişi ya da kişiler tarafından bilinçli bir şekilde tıkandığı tespit edildi. İSU ekipleri, sürekli arıza oluşan noktada tıkanıklığa neden olan tonoz ve tuğlaları çıkarak ana kanal hattının düzenli akışını sağladı.

NEDEN YAPILDI?

Art niyetli kişi ya da kişilerin ana kanal hattı üzerinde tıkanıklığa sebep olan, insan ve çevre sağlığıyla birlikte kamu hizmetini engelleyecek böyle bir eylemi neden yaptığı anlaşılamadı. İSU Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili faillerin tespiti için soruşturma başlatıldı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X