Kocaeli’den ödüllerle döndü

09 Kasım 2023 14:56
Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Arş. Gör. Korhan Topcu’nun Gözlerin adlı kısa filmi, Kocaeli Film Festivali’nde iki ödül kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT Sinema tarafından desteklenen Gözlerin adlı film, Kocaeli Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu Ödüllerinin sahibi oldu. Çekimleri Düzce’de tamamlanan film, festival sürecine hızlı başladı. 3 dalda aday gösterildiği Kocaeli Film Festivali’nden iki ödülle dönen film (Güliz Gençoğlu, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü & Ahmet Kaynak, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü) Türkiye’nin en uzun soluklu ve en prestijli kısa film festivali olan 24. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde Ulusal Resmi Seçki’ye seçilerek Kasım ayında İzmir’de gösterime girecek. Ayrıca 2. Uluslararası Büyük Taarruz Film Festivali’nde finalist film olma başarısı da gösteren film Ekim ayında Ayfonkarahisar’da seyirciyle buluşmuştu. Son olarak 7. Güzel Ordu Kısa Film Festivali’ne de seçilen ve Kasım ayı içerisinde Ordulu sinemaseverlerin beğenisine sunulacak filmin festival yolculuğu hız kesmeden devam ediyor.
Engelli araç muafiyetinden faydalanmak için eşinin geçirdiği küçük bir iş kazasını fırsata çevirmeye çalışan Hikmet’in başına gelenleri mizahi bir dille ele alan filmin başrollerini Ahmet Kaynak ve Güliz Gençoğlu paylaşırken, film ekibinde sektör profesyonellerinin yanı sıra Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrenci ve akademisyenleri de yer aldı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X