"10 AYIMIZ KALDI HALA SATIŞ KONUŞUYORUZ" HÜRRİYET BU PARALARI NE YAPTI?

06 Haziran 2023 16:29
İzmit Belediyesi Meclis Toplantısında söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hayrettin Ünlü, belediyenin çektiği kredileri gündeme getirdi. Ünlü;” Bu satışların kime ne zaman yapıldığını sorduk ama hala komisyondan ve meclisten gelen bir cevap yok. Satılan yerleri gazetelerden okuyoruz.” Dedi.

İzmit Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma kaplan Hürriyet’in katılmadığı meclis toplantısına CHP Grup Başkanvekili Necat Çakır başkanlık etti. Mecliste 17 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

ARSA SATIŞI GÜNDEMDE

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, araçlara kaynak sağlamak amacıyla bazı atıl arazilerin satılacağını açıklamış bu açıklamasından birkaç hafta sonra da iki araziyi daha satıp 30 milyonun üzerinde bir maliyeti olan işletme için kaynak oluşturacaklarını duyurmuştu. Ancak şimdi o arsanın satışı gündeme geldi. 

“HALA SATIŞ KONUŞUYORUZ”

“Şurada son 10 ayımız kaldı ama hala kredileri, satılacak yerleri konuşuyoruz. Az önce komisyon ile ilgili bir şeyler söylendi. Biz bilgi alamıyoruz, sözlü alamadığımız bilgiyi dilekçe ile soruyoruz hala plan bütçe komisyonundan cevap gelemedi. İstediğiniz satış yetkilerini verdik. Bu satışların kime ne zaman yapıldığını sorduk ama hala komisyondan ve meclisten gelen bir cevap yok. Satılan yerleri gazetelerden okuyoruz. Son bir yılda 2022 kasım ayında 38 milyon 888 bin kredi kullanılmış 2022 Ocak 7 milyon kredi, 2022 satıla arsa 17 milyon, 2023 satılan arsa 15 milyon, 12 milyon, 2023 de satılan konut 2 milyon 200 bin. Şimdi soruyoruz size bu kadar çekilen krediyi, satılan yerin parasını nereye kullandınız. Bilgisi olan varsa çıkıp kürsüde bizi bilgilendirsin. “

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X