2 GÜN MÜHLET VERMİŞTİ... HÜRRİYET’TEN ÇIT YOK!

10 Nisan 2023 15:03
AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın açıklamasında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e cevaplanmasını istediği sorular sordu. Denetim komisyonlarında ortaya çıkan her türlü sorunu gündeme getireceklerini ve Hürriyet’e 2 ün vererek açıklaması beklenecekti. Başkan Tutuş’un soruları cevapsız kaldı.

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş, İzmit Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısında İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e bir çıkışta bulundu. Tutuş ‘Bundan sonra izleyeceğimiz yol’ diyerek yaptığı açıklamada denetim komisyonunda ortaya çıkan sorunları gündeme getireceklerini ve Başkan Hürriyet’e açıklamak için 2 gün mühlet vereceklerini söylemişti. Aynı zamanda belgeleri CHP İzmit İlçe ile de paylaşacaklarını söyleyen Tutuş, Başkan Hürriyet’in açıklama yapmaması halinde kamuoyu ile gerçekleri paylaşacaklarını belirtti. Muharrem Tutuş, AK Parti İzmit İlçe Başkanlığına atanmasının ardından ise ilk basın açıklamasını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Burada yaptığı açıklamada yine Başkan Hürriyet’e yüklenerek cevaplanasını beklediği sorularla adeta köşeye sıkıştırdı. Fakat o iddilar hakkında Başkan Hürriyet'ten herhangi bir açıklama gelmedi. 

KAPALI KAPILAR ARKASINDAKİ İHALELER

İhale meselesi hakkında rakamlar ve belgeler ile açıklama yapan Tutuş;” birçok projenin ihalelerini ve birçoğunu İhale yapıp açık ihale yapmadan doğrudan teminle ya da pazarlık usulü davet usulü ihalelerle kendilerine işler verdiği firma kıyaslaması var. Burada İzmit’li bir firmanın İzmit Belediyesi'ne 29 artı 1 otobüs için günlük ödediği kira bedeli var 250 lira. Bakın tekrar ediyorum İzmit Belediyesi İzmitli bir firmadan kiralamış olduğu 29+1 otobüs için firmaya günlük 250 TL ödüyor . Diğer açık ihale yapmadan ve İzmit'teki birçok ihaleleri firmanın aşağıdaki 29+1 otobüsüdür. Bu 8+1 minibüs 250 TL ödedikleri Ayrıca açık ihale yapmadan verdikleri ihaleleri ödedikleri günlük fiyat 200 TL. Buna da bir rakam 2100 aşağıdaki araç 29+1 Yukarıdaki araç 8+1. Yani aslında 3 kat daha büyük olan araca 10 kat daha ucuz fiyatla firmadan bu araç kiralanabilirken açık ihale ile Kapalı kapılar arkasında açık ihale yapılmadan iş verilen firmaya ödenen para 10 kat yüksek.”

“BELEDİYEYİ BU FİRMALARA BORÇLANDIRDILAR”

“1500 lira ödediğiniz rakamlar yeni yaptığımız ihalede 150 liralara düştü. Sonradan yaptığımız ziyarette neden bu rakamlar yok. Bu rakamlar doğruysa buradaki bu milletin izmitli'nin paralarını 10 kat 20 kat fazla rakamlara yazarak kime peşkeş çektiniz. İzmit Belediyesi’nin bu firmalara borçlandırdılar. 6 aydır İzmit Belediyesi’nin tapulu arazilerini satıyorlar. Şimdi bu firmalar o ihalelere girip arazileri alıp İzmitlinin malını mülkünü aldığı 50 milyonluk 20 milyonluk arazileri alıp çekip gidiyorlar. “ ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET NEYİ PERDELEMEK İSTEDİ?

Meclisten araç satın alma yetkisi isteyen Hürriyet yetkiyi alamayınca üzerinde ‘AKP VE MHP oyları ile reddedildi’ yazan afişler hazırlatarak belediye binasına ve şehrin çeşitli yerlerine asmıştı. Hürriyet’in afiş şovuna da değinen Tutuş, yapılan bu hamlenin bir perdeleme olduğunu iddia etti. Tutuş;”Damperli çelik asalı kamyonlar İzmitli açık hale yapılarak iş verilen firmaya günlük ödenen para 190 TL, diğer firmada 3400,3600 TL ödenen para. Fatma Hanım bu faturaları bize verin dediğimizde bize o zamanlar bunları vermeyip bizi izmit’in her tarafına billboardlara asıp, afişlerle perdelemeye çalıştığı işin iç yüzü tam da budur.” Dedi.


EVRAKTA SAHTECİLİK

Ve son olarak Tutuş’tan İzmit Belediyesi’ne skandal bir iddia daha geldi. Tutuş İzmit Belediyesinin evrakta sahtecilik yaparak yapılan ihalenin onayında kendi ismini kullandığını söyleyerek dava açacaklarını belirtti. “Ben hayatımda hiç belediyede çalışmadım. İhale komisyonunda yapılan hizmet alım kabul belgelerinde vs.’de İzmit Belediyesi’nde Muharrem Tutuş diye imza var. Umarım bu imzalardan sonra bu ihaleleri firmalara sen vermişsin demezler.

“DAVA AÇACAĞIZ”

Bu İzmit belediyesinde bir müdürlük tarafından hizmet alımı kabul belgesi. Bir ihale yapılmış bir firma almış kazanmış, sanırım bir hizmet almışlar bu hizmetin alındığını gösteriyor. Olmayan bir Muharrem Tutuş. Bu benim imzam değil. Burada iki kişi daha var belli ki o yazılar gerçek. Bunlar evrakta sahtecilik bunlarla ilgili ayrı bir dava açacağız.”

HÜRRİYET’TEN ÇIT YOK!

Fakat Muharrem Tutuş’un bu açıklamaları cevapsız kaldı. En ufak bir konuda dahi çeşitli basın açıklamaları, gönderilen binlerce SMS ve hatta gerekirse afişlerle yapılan şov ile kendisini anlatan Başkan Hürriyet bu iddialara karşı suspus kesildi. Kendisine açıklamak için verilen 2 günlük süre de doldu. Önce CHP İzmit ile paylaşılacak olan evraklar daha sonra ise kamuoyuna sunulacak.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X