Altın fiyatları rekor seviyeye yükseldi!

02 Aralık 2023 11:01
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarının ardından ons altın ve gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Altın fiyatları, Fed'in para politikasının sıkılaşma sürecinin tamamlandığı ve önümüzdeki yıl faiz indirimine gidilebileceği beklentilerinin güçlenmesiyle rekor seviyelere çıktı.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarının ardından ons altın ve gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Altın fiyatları, Fed'in para politikasının sıkılaşma sürecinin tamamlandığı ve önümüzdeki yıl faiz indirimine gidilebileceği beklentilerinin güçlenmesiyle rekor seviyelere çıktı.

Dün akşam altının ons fiyatı, 2.075,41 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarak piyasalarda şaşkınlık yarattı. Bugün ise altın, 2.072 dolar seviyesinde bulunuyor. Fed'in para politikasında değişiklik beklentilerinin altın piyasasında güçlü bir etki yarattığı gözlemleniyor.

Yatırımcılar, Jerome Powell'ın dünkü açıklamalarının ardından önümüzdeki dönemde faiz indirimi olasılığının güçlendiğine dair beklentilerle altına olan taleplerini artırıyor. Bu durum, altın fiyatlarının tarihi zirvelere çıkmasına neden oluyor.

Powell'ın konuşmasında, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) para politikasıyla ilgili dikkatli bir şekilde ilerlediğini belirtmesi ve sıkılaşma sürecinin tamamlandığına dair güven verici ifadeler kullanması, altın piyasasında yükselişin hız kazanmasına neden oldu. Yatırımcılar, Fed'in gelecekteki adımlarını takip ederek altın fiyatlarındaki gelişmeleri yakından izlemeye devam edecekler.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X