Büyükakın, olaylı maçın hakemini ağırladı

14 Aralık 2023 16:04
Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında yaşanan üzücü olaylar sonrasında maçın dördüncü hakemi İzmitli Ömer Tolga Güldibi’ni makamında ağırlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, böyle durumlar sporun ruhuna yakışmıyor dedi.

Süper Lig’in 15. hafta maçında MKE Ankaragücü, sahasında Çaykur Rizespor'u ağırladı. Mücadele 1-1 berabere sona ererken, 2 takım da maçın 2. yarısında 10 kişi kaldı. Ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın bitiş düdüğü ile birlikte orta hakem Halil Umut Meler'e saldırarak yumrukladı.

Gözüne yumruk darbesi alarak talihsiz bir an yaşayan hakem Meler'in gözü şişerken, tecrübeli hakem düştüğü anda ise yerde tekmelerin de hedefi olmuştu. Öte yandan karşılaşmanın dördüncü hakemi İzmitli Ömer Tolga Güldibi, Meler’i sahada bir an olsun yalnız bırakmamıştı. Güldibi, ekip arkadaşının Ankara Acıbadem hastanesinde tedavisi bitene kadar yanından ayrılmazken, Meler’in taburcu edilmesi sonrası ise İzmit’e geri döndü.

Yaşadığı üzücü olayın arından memleketine geri dönerken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı makamında ziyaret etti. Yaşanan bu ziyaret hakkında açıklama yapan Başkan Büyükakın; Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında yaşanan üzücü olaylar sonrasında maçın dördüncü hakemi, hemşehrimiz ve mesai arkadaşımız Ömer Tolga Güldibi'ne geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Maalesef böyle durumlar sporun ruhuna yakışmıyor. Şiddet değil, fair play ve saygı kazanmalı ifadelerine yer verdi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X