Dolphin AVM'de mobbing iddiaları! Fahiş faturalar, tehditvari konuşmalar...

25 Kasım 2023 13:13
İzmit Dlophin AVM'de kiracılara karşı baskıcı bir tutum sergileyen ve hukuksuz tehditlerin de edildiği yönetimin tutumundan, esnafın son derece rahatsız olduğu iddiaları gündemde.

İzmit’te şehir merkezinde hizmet veren Dolphin Center AVM hakkında kiracılarına uygulanan hukuksal baskı gündemde. Pandemi sonrası bazı kurumların AVM den ayrılmasının ardından müşteri kaybı artmıştı. Pandemi zamanı oldukça sıkıntılı zamanlar geçiren esnaf, kira indirimi istese de yönetimden olumlu cevap alamadı. Kira ödemesi noktasında zorlanan birçok kurum ve kişiye ise icra gönderildiği ve kişilerin yatırımcı ile görüşmelerinin önüne geçildiği iddia ediliyor.

FAHİŞ FATURALAR

Dolphin’in ofis katlarında bulunan doktor ve avukatların da, yönetimin tavırlarından rahatsız olduğu kendilerine de ihtarname ile tehdit edildikleri ve bu sebeple birçok doktor ve avukatın da taşındığı iddiaları var, aynı zamanda ofislere fahiş elektrik faturaları olduğu söyleniyor.  Yönetimin alışveriş merkezine gelen ortak alan aydınlatma faturalarını da kiracılara bölerek ödettiği, 8-10 bin TL civarında kesilen elektrik faturalarının, kiracıları isyan ettirdiği dile getiriliyor. Su kullanmayan giyim, konfeksiyon ve tekstil mağazaların da alışveriş merkezinin elektrik ve su giderlerinin de, ofis ve alışveriş merkezinde bulunan kiracılara fatura edildiği öne sürülüyor. Otopark fiyatlarında da yükseliş yaşanan Dolphinde esnaflara depo olarak otopark alanında verilen 5-10 metrekarelik kullanım alanı bulunan yerlerden de kira almak istemesi sonucu, birçok esnafın depolarını da boşalttığı söyleniyor.

YARGIYA TAŞIYACAKLAR

Alışveriş merkezinin avukatının kiracılara tehditvari konuştuğu ve kiracı ile AVM’yi karşı karşıya getirdiği de iddialar arasında.  Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen, Dolphin yönetiminin yeni yılda sözleşmesi biten esnafların kiralarına yüzde 200 oranında zam yapacağını ilettiği, ‘istemeyen gider, bizim için para önemli’ dediği, birçok kurumsal marka ve firmanın da, anlaşılmaz baskıcı tavır sebebi ile yeni yılda alışveriş merkezinde olmayacağı konuşuluyor. Esnafların Dolphin’deki hukuksuz uygulamalar sebebi ile yargıya başvuracağı, konuyu kentteki siyasilerle de paylaşacağı söyleniyor.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X