Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın zam için ilk kez konuştu: "Kaybı karşılamaktan çok uzak"

10 Temmuz 2023 17:27
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, memur maaşlarına yapılan zam için ilk kez konuştu. Yapılan zam oranının kaybı karşılamaktan çok uzak olduğunu söyleyen Yalçın, "Biz emeğimizin karşılığının peşindeyiz" dedi.

Memur maaşlarına yüzde 17,55 enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına ilaveten 8077 TL seyyanen artış yapıldı. Yeni zamlarla birlikte en düşük memur maaşı 22 bin TL'ye yükseldi. Zam için Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'dan açıklama geldi. Yapılan zam oranının kaybı karşılamaktan çok uzak olduğunu söyleyen Yalçın, "Biz emeğimizin karşılığının peşindeyiz" dedi.

MEMUR-SEN'DEN TOPLU SÖZLEŞMEYE EK PROTOKOL TALEBİ

Açıklanan memur zammı sonrası bugün Ankara'da Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşen Ali Yalçın, meslise sunulan yasa teklifinde 3 konuda düzeltme talep ettiklerini açıklamıştı.

 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre Eğitim-Bir-Sen'in İstanbul'da düzenlenen 7. Dönem 2. Grup Teşkilat Eğitim Programı'ndan sonra yazılı açıklamalada bulunan Yalçın, şunları kaydetti:

"Biz maaş skalası yeniden düzenlensin, çarpıklıklar giderilsin, bozulan çalışma barışı düzeltilsin istiyoruz. Biz çalışmalarımızı tamamlamış, bu işi birlikte yapalım diye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nı ziyaret etmiş, hassasiyetimizi aktarmıştık. Ama şimdilik skalaya dokunmadan sadece maaşlarda artışa gidildi. Bozulan ücret skalasından kaynaklı çalışma barışı sorunu devam ediyor. Sosyal diyalog mekanizmaları olan kurum idari kurulları, Kamu Personel Danışma Kurulu ve toplu sözleşme masası sorunların gerçek, kalıcı ve yapıcı çözüm adresleridir. Bu tarz düzenlemeleri toplu sözleşmeye ek protokolle yapalım, daha fazla stresi memurun üzerine yüklemeyelim."

ZAM ALIM GÜCÜNÜ KARŞILAMAKTAN UZAK

Enflasyonun sabit gelirlilerin alım gücünü düşürdüğüne dikkati çeken Yalçın, "Kıyas peşinde değiliz, emeğimizin değerini başkalarının aldıklarıyla değil, işimizle ve alın terimizle ölçüyoruz. İçinde bulunduğumuz enflasyonist ekonomik dinamikler, en çok ücretli kesimleri olumsuz etkiliyor. Çalışanların isimleri farklı olsa da soyadları aynıdır, emekçidir. Biz emeğimizin karşılığının peşindeyiz, maaş ya da ücret yarışı içinde değiliz. Son zamanlarda yapılan ücret artışları yerinde ise de kaybı karşılamaktan, alım gücünü ikame ve idame etmekten uzak." ifadelerini kullandı.

EKSİKLİKLER GİDERİLMELİ

Kamu görevlilerinin ücret artışı ve bu çerçevede en düşük kamu görevlisinin ücretinin 22 bin TL’ye çıkarılması ekseninde TBMM’ye sevk edilen yasa taslağının önemli ve yerinde olduğunu belirten Yalçın, “Bizim talebimiz ve beklentimiz, ücret artışının emekliliğe yansıtılması, kamu görevlilerinin yetki ve sorumluluk eksenindeki idari hiyerarşisinin dikkate alınmasıdır. Bu hususta TBMM komisyon ve Genel Kurul süreçlerinde çabalarımız var ve bu çabalar devam edecektir” açıklamasında bulundu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X