“PARSELLER TİCARET ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR”

15 Haziran 2023 16:46
CHP Meclie Üyesi Orhan Tanış”Kamu yararı kişi lehine bozulmakta. Söz konusu teklif eşitlik ilkesine aykırı olduğu için muhalefet şerhi koyduk” ifadelerini kullandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısında Gebze Osmanyılmaz Mahallesi 2738 ada 6 No’lu, 2469 ada 4 No’lu, 2749 ada 7 No’lu, 2748 ada 2, 3, 4, 5 ve 7 No’lu parsellerin birleştirilerek konut imarından iş alanı imarına dönüştürülmesi maddesine 4 adanın birleşerek konut alanının ticaret alanına dönüştürülmesi sonrası değer artışı olacağı gerekçesi ile CHP grubu şerh koydu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyüakın söz konusu maddeyi komisyona iade etti. Bir sonraki meclis toplantısında konu ile ilgili açıklamanın Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz tarafından yapılmasını istedi.

“PARSELLER TİCARET ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMEKTE”

CHP Meclis Üyesi Orhan Tanış şunları söyledi: “Bölgede 6 kat önerilmiş, daha dar yollarda 4 kat olarak planlanmış. 10 metrelik yola 6 katlı olarak öngörmüşüz bu uygun değil. Bu plan tadilatı ile parseller konut alanından ticaret alanına dönüştürülmekte. Bu değer artışı kamuya aktarılmıyor. Kamu yararı kişi lehine bozulmakta. Söz konusu teklif eşitlik ilkesine aykırı olduğu için muhalefet şerhi koyduk” ifadelerini kullandı. 

“TALEP GEBZE BELEDİYESİNİN”

AK Parti Meclis Üyesi Sadullah Keleş de “Vatandaştan böyle bir talep yok. Gebze Belediyesinden talep geliyor. Gebze’nin merkezinde oluşu, yakınında mezarlık ve hastane oluşunu değerlendirecek vatandaşı zorlayıcı şekilde plan teklif ediyor. Burada vatandaşın zorla razı edildiği bir durum var. Vatandaş zemin katlarını dükkan yapabilirken bu plan değişikliğinde zemin katlarda dükkan yapamaması da ortaya çıkıyor. Vatandaşa da zorluk çıkmasın diye ticaret kullanımına uygun olduğu öngörülüyor” sözlerini kullandı.

“ŞAHSIN TALEBİ VARDI”

CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir : “Geçen dönem İbrahim bey döneminde bu şahsın talebi vardı. Geçtiğimiz dönem de burası Pazar alanıydı. Ardından konut imarına dönüştürüldü.”

“BUTİK AVM YAPILABİLİR”

Madde ile ilgili konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, “Konut alanı olarak yaptığı bir ruhsat var. Orada oluşabilecek bir trafik ile ilgili plan çalışması. Elinde bir proje ruhsatı var. Butik bir AVM yapabilir. Bir bilgi yok. Orada çok sayıda yol var” dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X