GÜLÜMSE KAFE ÇALIŞANLARI İSYANDA! “VATANDAŞ ŞİKAYET ETMEKTE SONUNA KADAR HAKLI!”

26 Haziran 2023 10:34
İzmit Belediyesi sosyal tesisi Gülümse Kafe’den defalarca şikayet eden vatandaşlar, Hürriyet’in göz bebeği tesis için hijyenik olmadığını ve çalışanların memnuniyetsizliğini dile getirmişti. Bu kez o şikayetleri Gülümse Kafe’de garson olarak çalışan 45 yaşındaki Özcan Yüksel anlattı.

 İzmit Belediyesinin ilk sosyal tesisi olan Gülümse Kafe’de şikayetler son bulmuyor. Daha önce pek çok kez vatandaşlar tarafından hizmet yönünde eleştirilen, hijyenik olmadığı söylenen kafede bu kez de çalışanlar şikayetlerini dile getirdi. Kafe’de garsonluk yapan 45 yaşındaki Özcan Yüksel, çalışma şartlarındaki adaletsizliği  ve yaşadıklarını gazetemize anlattı. Personel azlığından doğan sorunlar nedeni ile vatandaşların şikayetlerinde haklı olduğunu söyleyen Yüksel, mesai ücreti dahi verilmeden çalıştırıldığını söyledi.

PERSONEL EKSİK, HİJYEN YOK, MOBİNG

Yüksel şu açıklamalarda bulundu“10 aydır orada çalışıyorum, genel bir personel sıkıntısı zaten vardı personel almıyorlar. Üstüne sürekli mesaiye kalmamız isteniyor, yaptıkları programlara gitmemiz isteniyor ama mesai ücreti verilmeden çalıştırılıyoruz. Eğer gitmek istemezsek de mobbinge maruz kalıyorduk, gidin denildiğinde gitmek zorunda kalıyorduk.  Vatandaşların şikayetçi olduğu temizlik ve hijyen konuları da doğru çünkü eleman yetersiz olduğu için yetişemiyorsunuz, şikâyet etmekte sona kadar halılar. Maliyet yetersizliği olduğu söylenerek eleman alınmıyor, mesai ödenmiyor. Biz partiyi temsil ediyoruz diyorlar sürekli ama yeterli özen gösterilmiyor. Bu da yetmezmiş gibi çalışanların da hakları savunulmuyor. Benim son yaşadığım olayda müşteri bana hakaret etmesine rağmen özür dilemem için müdürüm tarafından defalarca uyarı aldım. Fakat ben zaten hakarete uğradığım için üzerine bir de özür dilemek istemedim ve istifa ettim. Ayrıca bize 6 ay çalıştıktan sonra kadroya alınacağımız söylenmişti ama 10 ay oldu alınmadım bu sadece bana değil herkese söylenen bir yalan”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X