Hürriyet, Belediye'ye İş Yapan Esnafa Neden Ödeme Yapmıyor?

09 Ağustos 2023 12:23
Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz gün yaptığı basın toplantısında uzun zamandır alacaklarını tahsil edemeyen esnafın borçlarını EYT tazminatları sebebi ile ödeyemediklerini açıkladı.

Alacaklılarına olan borçlar geri ödeyemeyen İzmit Belediyesi’nin listesi epey bir kabarık. Daha önce, Leyla Atakan’ın hayatının anlatıldığı 'Leyla' filmini birlikte çektikleri idari yapımcı Koral Altın’a parasını ödemediği, yine billboard işi için çıktığı ihalede firma ile imzaladığı sözleşme bedeli konusunda işi yokuşa sürerek ödeme yapmadığı, aynı zamanda başlayıp bitmeyen projelerden biri olan Yeni Cuma Park’ında yükleyici firma Akın Kılıç İlkin İnşaat’ın, para alamadığı gerekçesiyle işi bıraktığı konuları ile defalarca gündeme gelen İzmit Belediyesi bu günlerde esnafa da ödeme yapmamasıyla gündeme gelmeye başladı.

“ESNAFA ÖDEMEMİZ GEREKENİ İŞÇİYE ÖDEMEYE ÇALIŞTIK”

Kendisine iş yapan, ihale alan çok sayıda esnafa geri ödeme yapmadığı ve esnafa borçlu olduğu bilinen İzmit Belediyesi, İzmitli esnafların tepkisiyle karşılaştı. Konuyla ilgili oldukça şikâyetçi olan esnaf, Belediye yetkililerinin bir an önce duruma el atmasını beklerken, Başkan Hürriyet’in açıklamasıyla adeta duvara tosladı.Gündemi şu sıralar EYT tazminatları olan Hürriyet, esnafa olan borcun da bu yüzden ödenmediğini ifade etti.

“ONLARDAN KISARAK İŞÇİYE ÖDEMEYE ÇALIŞTIK”

Başkan Hürriyet geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında “Biz bu sürece gelene kadar zaten 4 taksit yapmıştık, bunun 3’ünü zaten ödedik. 25 milyonunu zaten ödemiştik. Yüzde 80’i ödendi. 10 küsur milyon kaldı. Küçük bir kısmı kaldı. Yani bu ay kredi çıksaydı, ödemeye çalışacaktık. Ama iller banaksı çat diye kesilince bizim ödemelerimiz zora girdi. Biz bu 25 milyonu öderken esnafa ödememiz gereken birçok şeyi geri planda bırakarak, onlardan kısarak işçiye ödemeye çalıştık “dedi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X