12 İLÇENİN TAMAMINDA AYNI ANDA BAŞLAYACAK! KOCAELİ'DE MARMARA DEPREMİ ÖNCESİ YAPILAN BİNALAR DENETLENECEK

24 Temmuz 2023 09:53
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan “Kocaeli genelinde deprem öncesi yapılan binaların yapı envanteri projesinin” basın lansmanında bilgi veren İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün” "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm Türkiye’de özellikle deprem yaşayan şehirlerimizde gelecekte bizleri bekleyen depremlere karşı bir hazırlık başlatıldı. “dedi.

 Akgün” "Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası tüm Türkiye’de özellikle deprem yaşayan şehirlerimizde gelecekte bizleri bekleyen depremlere karşı bir hazırlık başlatıldı. İnşaat Odası Kocaeli Şubesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak gelecekte yaşayacağımız sadece depremler için değil tüm doğal afetlere karşı hazırlık oluşturmak amacıyla iş birliği protokolünü imzaladık. Geçtiğimiz hafta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Tahir Büyükakın, imzalanan protokol ve yapılan iş birliği hakkında tüm şehrimize bilgi verdi. Belediye başkanımızın talebi ve koordinasyonu doğrultusunda üniversitemizin değerli hocaları ve diğer odaların içinde bulunduğu bir bilim kurulu oluşturuldu. Bilim kurulunun çalışmaları neticesinde envanter çalışması yapılması ortak karar olarak alındı. Kendisine buradan şehrimizin geleceği için ve çok önemli çalışmayı başlatmasından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

"12 İLÇEMİZİN TAMAMINDA AYNI ANDA BAŞLAYACAKTIR"

Saha çalışmalarının İnşaat Mühendisleri Odası bünyesindeki mühendisler tarafından yapılacağını kaydeden Ali Akgün, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi başkanlığıyla bu çalışmalar yürütülecektir. Yaptığımız çalışmalarda belirlenen binaların, hızlı tarama yöntemiyle nitelikleri tespit edilecek. Bu sayede şehrimizin kentsel dönüşüm, kentsel planlama altyapısının temel verileri oluşturulacaktır. Doğru tedavi için doğru teşhis, doğru teşhis içinde doğru veriler gerekmektedir. Bizler sahadaki verileri doğru bir şekilde toplayarak sisteme gireceğiz. Bu çalışmalar 12 ilçemizin tamamında aynı anda başlayacaktır. Kocaeli halkı arkadaşlarımızı sahada görecek. Mahalle ve sokaklarında gördükleri arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını da buradan talep ediyoruz. Yaklaşık 6 ay sürecek bu çalışma esnasında ilçe belediyelerimizden zabıta desteği isteyeceğiz. Özellikle mahallerde muhtarlarımıza çok görevle düşüyor. Halkın bilinçlendirilmesi lazım" diye konuştu.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X