Zalime merhamet mazluma ihanettir
Yeryüzünde iyilik işleyenin mükâfatsız, kötülük yapanın cezasız kalması Allah’ın adaletine aykırıdır. Zalimlere karşı direniş izzet, zalimler karşısında tevazu ise zillettir.
Zalime merhamet, mazlumun ruhuna şiddet, bedenine ise eziyettir. Zulüm zarardır. Zarara rıza, merhamete manidir. Zalime gösterilecek merhamet mazluma zalimin yaptığı zulümden daha büyük bir zulümdür.
Zulümden uzak kalmak, zalime boyun eğmemek ve ona karşı direnmek, insan olmanın ve Müslüman kalmanın gereğidir. Allahû Teâla şöyle buyurur:
“Bir zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman (kahramanca birbirlerine yardım ederek) kendilerini savunurlar.” (Şûra Sûresi/39)
Makamı ve mevkii ne olursa olsun, zalimin karşısında susmak, eğilmek, ona meyletmek ve destek olmak suretiyle zulmüne yardımcı olmak, zalim olmak ve zalimlerden sayılmak için yeterli bir sebeptir.
Çünkü zulmedenler, zulmü kendilerine adet edinen zalimler ile zulmü adet edinmediği halde en ufak bir zulme dahi yeltenenlere meyil edenler, zalimlikte müsavidirler. Rabbimiz uyarıyor: “Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur.
Sizin Allah´tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez” (Hûd Sûresi/113). Zalimlere kalben sevgi göstererek meyletmek, onları desteklemek ateşe atılma sebebi olursa, vay o zalimlerin haline!
Ateşkes sağlandığı bilgisiyle tansiyonun bir nebze olsun düştüğü Azerbaycan Ermenistan gerginliğinde bu gece gelen son dakika haberi Ermenistan'ın sözleşme ve uluslararası hukuk tanımaz bir terör devleti olduğu bilgisini yeniden teyit etti.
Ermenistan ordusu bu gece insani ateşkesi ihlal ederek en büyük Azerbaycan şehirlerinden Gence'ye saldırı düzenledi.
Sivil konutların, kreşlerin, okulların, hastanelerin olduğu bölgeye saldırı düzenleyen Ermenistan birlikleri insani ateşkesi ihlal ederek Gence şehrine haince bir saldırı düzenledi ve birçok sivil bu bombardımanın hedefi oldu.
Saldırıda 9 şehit 40 da yaralı olduğu yönünde..
Devletimizin desteğini de arkasına alan Azerbaycan, AGİT Minsk Grubunun oyalama taktiklerini yok sayarak zalimin cezasını keserek topraklarını geri kazanmak zorunda.
Vakit kazanan Ermenistan kısa süreli ateşkeste faydalanarak dışarıdan silah ve savaşacak illegal örgütlerden destek aldı.
Eline geçen bu tarihi fırsatı değerlendirmek Azerbaycan’ın son çaresidir.
Bunu çok iyi değerlendirmeli Karabağ’ı gerekirse daha da ileri giderek "ya istiklal ya ölüm" demek zorunda..
Zalimler hak ettikleri cezayı almadıkları zaman, kan ve katliam serbest hale gelir. Zalimlere hak ettikleri cezayı vermeyen sistemler, kan ve katliam sahibi katillerin sayılarını çoğaltmaktan başka bir şeye yaramazlar.
Azerbaycan devletine geçmiş olsu dileklerimi iletiyorum..Allah sabırlar, güç kuvvet versin.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
- Rabia, Hürriyet’in Uykularını Kaçırmış. 01 Kasım 2024 Cuma
- Hürriyet Öncesi İzmit'i hatırlayalım mı? 04 Ekim 2024 Cuma
- Neden Hep Aynı Bölge? 08 Ağustos 2024 Perşembe
- ÖLÜMÜNE KUTUPLAŞALIM! 01 Ağustos 2024 Perşembe
- Kandıra Belediyesi Nüfusunun 10 Katı Fazlasına Hizme Veriyor 01 Ağustos 2024 Perşembe
- Fındık üreticisi kimsesiz,çaresiz... 30 Temmuz 2024 Salı
- BÜYÜKAKIN'DAN SOĞUK DUŞ 16 Temmuz 2024 Salı
- Bu güç, kazandırmaya yetmediyse, kaybettirmeye yetmiştir 31 Mayıs 2024 Cuma
- Ülke çapında kısırlaştırma kampanyası başlatalım... 28 Mayıs 2024 Salı
- Gelin Bu Çağrıya Kulak Verin ! 27 Mayıs 2024 Pazartesi