Asgari Ücret Görüşmelerinde İlk Toplantı Tarihi

07 Aralık 2023 10:33
Türkiye’de milyonlarca işçinin heyecanla araştırdığı asgari ücret değerlendirmesine yönelik ilk toplantı 11 Aralık Pazartesi günü olacak.

Türkiye’de milyonlarca işçinin heyecanla araştırdığı asgari ücret değerlendirmesine yönelik  ilk toplantı 11 Aralık Pazartesi günü olacak.

Türkiye’de yaklaşık 7 milyon çalışanı kapsayan asgari ücrete ilişkin toplantının başlamasına geri sayım başladı. Milyonlarca personel, heyecanla yeni asgari ücretin ne kadar belirleneceğini merak ediyor. Üye olarak 15 kişi yer alan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 11 Aralık'ta saat 14.00'te görüşmelerini gerçekleştirecek.

Yapılacak ilk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. İzlenecek yol üzerinde konuşulacak. Ardından ikinci toplantı işçi yönünü temsil eden Türk-İş'te yapılacak. Daha sorma üçüncü toplantı ise işveren yönü TİSK'in öncülüğünde olacak.

Yapılacak toplantılar aralık ayı genelinde sürecek.En son toplantı Çalışma Bakanlığı'nda gerçekleştirilecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararlarını oylara bağlı olarak alacak. Yapılan son toplantı sonrası , 2024 yılı için geçerli olacak asgari ücret belirlenecek.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X