Asgari ücrette üçüncü toplantının saati belli oldu

20 Haziran 2023 10:22
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında saat 11.00’de toplanacak.

Son Dakika: Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete yapılacak zam oranı belli oluyor. Dün yapılan ikinci toplantının ardından üçüncü toplantının saati belli oldu. Asgari ücretin açıklanmasının beklendiği kritik toplantı bugün saat 11:00'da gerçekleşecek.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da katılacak.

İKİNCİ TOPLANTIDA RAKAM KONUŞULMADI

13 Haziran'da ilk toplantısını yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, dün ikinci kez bir aray geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ve 3 saate yakın süren toplantından rakam çıkmadı. Toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Hükümet ve işveren tarafından henüz bir rakam masaya gelmedi. İşçiler olarak biz de rakam söylemedik. Kafamızda rakamlar var. Görüşmelerin sonucunda mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz ama istediğimiz rakam olmaz ise muhalefet şerhini koyarız." ifadellerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTE HAREKETLİ GECE

İkinci toplantının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ başkanı Ergün Atalay asgari ücreti görüşmek için saat 14.00'da bir araya geldi. Tarafların ilk kez bir araya geldiği toplantın ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

Asgari ücret için görüşme trafiği akşam saatlerinde de sürdü. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü. 

ASGARİ ÜCRET BUGÜN AÇIKLANABİLİR

Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Atalay asgari ücretin salı günü (bugün) açıklanma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söyledi. Atalay şu ifadeleri kullandı:

"Perşembeye varmadan neticeye ulaşacağımızı umut ediyorum Sayın Cumhurbaşkanımıza da teleplerimizi ilettim. Belli bir noktaya geldik. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Yarın olma ihtimali yüzde 50. Arzu ettiğimiz rakama doğru yaklaştık."

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X