Başiskele’de Vektörle Mücadele Başladı

04 Temmuz 2023 09:19
Başiskele’de yaz aylarının başlamasıyla birlikte toplum ve çevre sağlığını korumak adına vektör özelliği taşıyan böceklerle (sivrisinek, sinek ve uçan haşere) mücadele çalışmalarına başladı.

Yaz sıcaklarının iyiden iyiye hissedildiği kentte durgun su birikintilerinde üremeye başlayan sivrisinek başta olmak üzere karasinek ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına başlayan Başiskele Belediyesi vektörle mücadele ekipleri, vatandaşların rahat ve huzurlu bir yaz mevsimi geçirebilmeleri için ilçe genelinde ilaçlama yapıyor.

Vektörle mücadele ekipleri, akşamın ilk saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar sivrisinek gibi vektör özelliği taşıyan birçok haşere üreyebilecekleri alanlarda mobil ekiplerce ilaçlanırken, ana arterler başta olmak üzere park ve yeşil alanların bulunduğu sokak ve caddelerde ilaçlama araçları ile ilaçlama yapıyor.

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Başiskele’de vektörle mücadele kapsamında hummalı bir çalışma sürdüren ekipler, ayrıca vatandaşları da vektörle mücadele konusunda bilgilendiriyor.

Sivrisinek gibi vektörel haşerelerin üremesine neden olan her türlü su birikintileri, kova, bidon, saksı altı, atık lastik vb. gibi yerlerde su birikmesinin önlenmesi, üstlerinin kapatılması, dökülmesi ve evcil hayvanlar için tutulan suların sık sık değiştirilmesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuldu.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X