“TELEVİZYONLARDA GÖRÜNDÜĞÜNDEN BİN KAT DAHA BETER” BAŞKAN HÜRRİYET AFET BÖLGESİNDEKİ ACI TABLOYU ANLATTI!

08 Şubat 2023 18:53
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, deprem felaketinin ardından bölgeye gitti. Hürriyet bölgeden yaptığı açıklamada, durumun televizyonlarda verildiğinden daha vahim olduğunu söyleyerek;” Hiç tanımasak da o insanların gözümüzün önünde çırpınışını unutmayacağım. Allah yardımcıları olsun” dedi.

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibi, iki büyük depremin ardından deprem bölgelerine doğru yola koyuldu. İlk olarak Kahramanmaraş’a giden Başkan Hürriyet, koordinasyon merkezine uğrayarak, yıkılan bölgeleri ziyaret etti. Elbistan’daki temasların ardından Hatay’a geçeceğini duyuran Hürriyet yaptığı paylaşımlarla acı tabloyu anlattı.

İŞTE BAŞKAN HÜRRİYET’İN BAYLAŞIMALRI;

“O İNSANLARIN ÇIRPINIŞINI UNUTMAYACAĞIM”

“Dün gece Antakya'da geç saatte 3 kişi enkazdan sağ olarak kurtarıldı. İkisi karı koca bir çift. Çocukları enkaz başında. Nasıl teselli etsek ki diye düşünürken battaniyenin içinde anne babasını peş peşe çıkardılar. Baba kendindeydi. Konuşuyordu. Ama enkazdan çıkarmak için sedye bulmak için çırpındılar. Sedye bulundu bu sefer ambulans çığlıkları. Ve yoldan geçen ambulansı çevirdik. Arama kurtarma personelinin bile söylediği içimizi sızlattı; "merkezden ambulans beklemeyin. Gelmiyor. Yolda bulduğunuz ambulansı çevirin" dedi. Hiç tanımasak da o insanların gözümüzün önünde çırpınışını unutmayacağım.  Allah yardımcıları olsun.”

“TELEVİYONLARDA GÖRÜNDÜĞÜNDEN BİN KAT DAHA BETER”

“3 gündür deprem bölgesindeyiz. Bizzat şahit olduklarımıza inanamadık. Deprem bölgelerinde yaşananlar televizyonlardan göründüğünden bin kat daha beter.  Birçok ilçe ve köyde yıkılmadık ev kalmamış. Binlerce binada tek bir kurtarma çalışması yok. Zorlu kış koşullarında vatandaş elleri ile kurtarma yapmaya çalışıyor. Ekipler yetersiz. Var olan ekipleri de düzgünce yönlendiren yok.  Sabah bir firma yetkilisi geldi; "iş makinelerimiz ve 300 kişilik ekibimiz var. Bizi yönlendirin biz de birkaç binada çalışalım" dediler ama nafile.”

“AFAD YETERSİZ”

 “Yazık oldu binlerce insana. Kaderine terkedilmiş binlerce yıkılmış ev. Ekipler yeterli olsa ve zamanında koordine edilebilse binlerce insan kesinlikle sağ kurtarılabilirdi.  Büyük bir kaos ve yönetimsizlik hakim. Afad yetersiz. Var olan yetkililer de ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çünkü düzgün işleyen bir sistem yok. Herkes kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor. Koordinasyon sıfır, asayiş yetersiz. Çok acı, çok... Daha bir kepçe darbesi görmemiş yüzlerce yıkık yer var ama yol kenarlarında sözde yönlendireceğiz diyerek bekletilen onlarca iş makinesi park etmiş yatıyor.”

“ÇOK ACI…”

“Enkazda çalışan iş makinalarını buradaki vatandaşlarımız kendi imkanları ile kiralamış. AFAD her şeyi biz koordine edeceğiz diyor ama büyük bir kaos ve yönetimsizlik var 10 ilimizde de. Koordinasyon sıfır, asayiş yetersiz, ekipler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Herkes birbirinin gözünün içine bakıyor. Çok acı, çok...”

 

 

 

 

 

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X