CHP’de MYK toplantısı sona erdi: MYK üyeleri topluca istifa etti

01 Haziran 2023 19:16
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi. Toplantıda MYK üyeleri topluca istifalarını verdi.

Basına kapalı gerçekleşen ve 5 saat süren CHP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sona erdi.

28 Mayıs'taki yenilginin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığındaki MYK toplantısında Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ve yol haritası ele alındı.

Partisinde "değişim" için düğmeye basan Kılıçdaroğlu'nun MYK üyelerinden toplantıya istifa mektuplarıyla gelmelerini istediği iddia edilmişti.

MYK ÜYELERİ İSTİFA ETTİ
Toplantının ardından henüz açıklama yapılmazken MYK üyelerinin topluca istifa ettiği, Kılıçdaroğlu'nun da istifaları onayladığı öğrenildi.

MYK'de yeni görevlendirmeler yapılması beklenirken, seçim sonrası "Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir." mesajıyla dikkat çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da hafta sonu Ankara’ya geleceği iddia edildi.

Yine CHP'li Canan Kaftancıoğlu'nun da parti genel merkezine gelerek Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. 

İSTİFALAR DAHA ÖNCE REDDEDİLMİŞTİ

Seçimin ardından iki kez kurmayları ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu'na genel başkan yardımcılarının "Biz istifa edelim" dediği, Kılıçdaroğlu'nun da "Şu an için gerek yok" cevabını verdiği belirtilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun olası istifası da parti yönetiminin gündemine gelmiş, ancak 2024 Mart ayındaki yerel seçime kadar partinin başında kalacağı iddia edilmişti.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X