ÇOKAN ADAY ADAYI

15 Mart 2023 17:26
Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı avukat Halit Çokan da görevini bırakacak AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için başvurusunu yaptı.

 AK Parti’de 13 Mart’ta başlayan ve 16 Mart’ta kadar sürecek olan Aday adalığı başvurularının start vermesi ile hareketlilik arttı. Resmi başvuruların başladığı Ak Parti’de adaylığını açıklayan isimler de il binasına gelerek başvuruda bulunuyor. Milletvekili aday adayı olmak için bugün resmi başvurusunu yapan Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı avukat Halit  Çokan” 6 Şubattan itibaren memleketimiz depremle karşı karşıya kaldık. Milletimiz dişinden tırnağından arttırdığını kardeşlerine iletmiştir. Milletimiz canını dişine takarak depremzede kardeşlerini enkazdan kurtarmak için çaba sarf etti. Deprem bize bütün dertlerimizi unutturdu bundan sonra tek kaygımız bu yaraları sarmak olacaktır. Bugün burada toplanma nedenimiz belli. Ancak bir daha tekrar etmek istiyorum. 22 yıldır Kocaeli de serbest avukatlık yapmaktayım. Muhterem dava arkadaşlarım ile birlikte AK Parti teşkilatında sıcak siyaset yaptık. 3 defa SKM Başkanlığı ve 2019 dan bu yana Teşkilat başkanlığa yapma fırsatım oldu. Bugün de başka bir kader anı danteline geçiyoruz. Önümüzdeki dönem Milletvekilliğinde Kocaeli’yi temsil etmek için huzurlarınızdayım. Allaha şükrediyorum bu yolculuğun yolcusu olmaktan. Allah ömür verirse bu çizgiyi devam ettirmenin azim ve kararı içinde olacağım. Bu yolun sonunda sade bir ak parti üyesi olarak da devam edersem inançlarım ne ise o şekilde devam edeceğim. Burada bu binada Kapatma davasını gezi Vandalizm’ine beraber direndik. 15 Temmuzda beraber direndik. Yine bütün seçim zaferlerinde bu meydanda beraber sevindik. İşte bu beraberlik içerisinde bugün yine bu şefkatli elleri omuzlarımda hissediyorum . Bu yüzden bu desteğinizi ömür boyunca onur nişanesi olarak taşıyacağım” dedi.

HALİT ÇOKAN KİMDİR?

 

1972 yılında Osmaniye’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Osmaniye’de tamamladı.Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1995 yılında mezun oldu. Ankara Barosunda avukatlık stajını tamamlayarak 1 yıl serbest avukatlık yaptı. 1997-1999 yılları arasında stajyer hâkimlik ve 1999-2001 yılları arasında da hâkimlik görevini icra etti. Hâkimlik mesleğinden kendi isteğiyleayrılarak tekrar serbest avukatlık mesleğine döndü. Kocaeli Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X