Cumhuriyetin 100. Yılı Başiskele’de Büyük Bir Coşkuyla Kutlandı

30 Ekim 2023 10:20
Başiskele’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'mizin 100. Yılı düzenlenen çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku ve gururla kutlandı.

Türkiye Yüzyılı’na yakışır bir şekilde Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlama programı  dün Başiskele Kent Meydanı'nda gerçekleştirilen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı.

Başiskele Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen ilçe kutlama programı kapsamında 28 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 12:00'de çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Çelenk sunma töreninde Kaymakam Necip Çakmak, Garnizon Komutanı Haluk Orhon, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'nün Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile çelenk sunma töreni son buldu.

BAYRAM TEBRİKATI

Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Garnizon Komutanı Deniz Haluk Orhon ve Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Kaymakamlık Makamı’nda Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. yıl dönümü dolayısıyla ilçe protokolünün, siyasi parti temsilcilerinin, daire amirlerinin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, muhtarların ve çok sayıda vatandaşın tebriklerini kabul ettiler.

SEMT MEYDANINDA CUMHURİYET BAYRAMI KUTLANDI

Bayram tebrikatının ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 100. Yıl kutlamaları Barbaros Semt Meydanı’nda büyük bir coşkuyla devam etti. İlçe protokolünün, siyasi parti temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve 7’den 77’ye çok sayıda Başiskeleli vatandaşın yoğun katılımıyla Cumhuriyet  Bayramı coşkusu devlet-millet el ele hep birlikte yaşandı.

Ay yıldızlı şanlı Türk bayrağımızla süslenen meydanda toplanan Başiskeleliler tam bir bayram havası yaşadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan bayram töreninde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Ardından Kaymakam Çakmak günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak vatandaşların bayramını tebrik etti.  Büyük bir coşkuya ve heyecana sahne olan kutlamalarda şiirler okundu, şarkılar söylendi ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ilçedeki okullar arasında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren ödüllerin de öğrencilere takdim edildiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni bando eşliğinde yapılan geçiş seremonisiyle son buldu.

CUMHURİYET COŞKUSU KLASİK OTOMOBİL KORTEJİ VE FENER ALAYI İLE TAÇLANDI

Başiskele kaymakamlığı ve Başiskele Belediyesi koordinesinde ilçede gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında klasik otomobiller korteji de yapıldı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslenen klasik otomobiller Başiskele Belediyesi Hizmet Binası önünden başlayarak kenti turladılar. Renkli görüntüler oluşturan korteje Başiskeleli vatandaşlar da ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak kutlamalara katıldılar. Klasik otomobilcilerin konvoyu Başiskele Sahili’nde sona erdi.

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları Başiskele'de Cumhuriyet Fener Alayı ile taçlandı. Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ve Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'nün de katıldığı yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve binlerce vatandaş katıldı. Başiskele Sahil Kafe'de buluşan Başiskeleliler, meşaleleri yakarak ellerinde fenerler ve şanlı bayrağımız ile hep birlikte omuz omuza sahil boyunca yürüdüler. Yürüyüş boyunca vatandaşlar hep birlikte milli marşlar okudular.

BAŞKAN ÖZLÜ: HERŞEY SİZİNLE GÜZEL

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Cumhuriyet Fener Alayı sonrası vatandaşlara hitaben bir konuşma gerçekleştirerek hemşehrilerinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik etti.

Başkan Özlü, "Başiskele'mize yakışır, yüzüncü yılımıza yaraşır çok güzel bir Cumhuriyet Bayramı yaşadık. Yoğun ilginiz için çok teşekkür ediyorum. Herşey sizinle güzel. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyemizin 100. Yılı ve Cumhuriyet Bayramı'mızı tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Başkan Özlü konuşmasını Atatürk'ün "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır." sözüyle tamamladı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X