Derince’nin Köylerinde Tarım ve Turizm Atağı

22 Mayıs 2023 11:34
Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri ve Tahtalı Göleti Doğa Park projelerinde incelemelerde bulundu

TESİSLERDE İNCELEMEDE BULUNDULAR

İshakçılar merkezli köylerde birbirinden önemli projeleri hayata geçiren Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün inşa ettiği tesisler tarımsal kalkınma, turizm, ekonomi ve istihdama katkı sunuyor. Başkan Aygün’ün hayata geçirdiği Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri ve Tahtalı Göleti Doğa Park projeleri köyleri cazibe merkezi haline getirdi. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün beraberinde Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Derince Belediyesi Meclis Üyesi İmdat Gülcan ve teşkilat yöneticileri ile birlikte bölgeye giderek tesislerde incelemelerde bulundu. 

TAŞKÖPRÜ TARIMSAL KALKINMA TESİSLERİ

Başkan Aygün ve beraberindeki heyet ilk olarak Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. 2 bin 100 m2 kapalı alan ve 5 bin 850 m2 açık alandan oluşan Tarımsal Kalkınma Tesisleri bünyesinde Mısır Kurutma Ünitesi, Süt Pastörizasyon Ünitesi, Yem Karma Ünitesi ve Aspir Yağı İşleme ve Değerlendirme Ünitesi’ni barındırıyor. Tarımsal kalkınma ve istihdama katkı sunan proje kapsamında tesislerde yer alan Süt Pastörizasyon Ünitesinde hazırlanan Taşköprü Süt markası satışa sunulmaya başladı. 3 ve 5 litrelik pet şişeler halinde hazırlanan Taşköprü Süt ilk etapta Çenesuyu Kaşık Tesisleri ve Yelken Kafe Restaurant’ta satılıyor.

TAHTALI GÖLETİ DOĞA PARK

Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz ve Derince İlçe Başkanı Koray Merdan, Taşköprü Tarımsal Kalkınma Tesisleri’nin ardından Doğa Park projesinin hayata geçtiği Tahtalı Göleti çevresinde incelemelerde bulundu. Üç etaptan oluşan Doğa Park projesi kapsamında ilk etap çalışmaları ile bölgede ürün satış alanı, şadırvan, mescit ve tuvaletlerin tamamlanması ile mangal yerleri de hazırlanarak mesire alanı halkın kullanımına sunulmuştu. İkinci ve üçüncü etap düzenlemelerinin eş zamanlı olarak devam ettiği Tahtalı Göleti Doğa Park projesi konaklama tesisi, yemekhane, basketbol sahası, restoran, kafe ve teras alanı, ürün satış yerleri, su sporları tesisi, karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüş yollarının tamamlanmasıyla bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X