“KİMSE MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAYA ÇALIŞMASIN” Diyanet Sen'den skandal pozlara tepki!

17 Ağustos 2023 12:17
Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkanı Çetin Kıranşal, Ankara ve Malatya’da cami içerisinde verilen skandal pozların ardından yaptığı açıklamada” Müslüman bir ülkede yaşadıklarını unuttukları ortada. Kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmasın.” Dedi.

Geçtiğimiz gün Ankara'da Kocatepe Camii'nde çekilen skandal fotoğraflar tepki çekmişti. Benzer bir olay ise bu kez Malatya’da yaşandı. Camiye giren genç bir kızın üzerinde cübbe ve sarıkla dans ettiği video büyük tepki topladı. Dini değerleri aşağılayan bu görüntüler sonrası Diyanet-Sen Kocaeli Şube Başkanı Çetin Kıranşal yaptığı açıklama ile” Cumhuriyet savcılarımızı bu tür olayları her yönüyle araştırmaya ve bu skandalların gerçekleşmesinde ihmali olanlar da dâhil araştırılarak gerekli cezanın verilmesini istiyoruz” dedi.

 "KABUL EDİLEMEZ"

Kranşal şu açıklamayı yaptı“Dini Değerlerimizin Alenen Aşağılanmasına Asla İzin Veremeyiz Özgürlük bahanesi ile dini değerlerimize saldırı ve alenen aşılama olaylarına her geçen gün yenilerinin eklenmesi bizleri endişelendirmektedir. Dini değerlerimizin hiçe sayılmasına asla izin vermeyiz. Ankara'da çekilen skandal fotoğrafların yankısı sürerken, başka bir ilimizde de benzer bir olayın yaşanması bizleri üzmüştür.  Camiye giren genç bir  kızın, cübbe ve sarık giyerek dans etmesinin  ardından minbere çıkıp poz vermesi dini değerlerimizi aşağılaması kabul edilemez bir durumdur. Dini değerlerimizin hiçe sayılmasına asla izin vermeyiz, vermemeliyiz.  

“KİMSE MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYANGOZ SATMAYA ÇALIŞMASIN”

Camiler kutsal mekanlardır. Camilerde ibadet edilir. Camiler İnsanların Allaha en yakın olduğu alandır. İbadetin dışında ünlü olma arzusuyla camilerin gayrı ahlaki etkinliklerde sahne olarak kullanılmaya çalışılması kabul edilemez.  Bu tür görüntüleri çeken ve sosyal medyadan paylaşanlar kime ve neye hizmet ediyor bilemiyoruz ama Müslüman bir ülkede yaşadıklarını  unuttukları ortada. Kimse Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışmasın. 

“AHLAKSIZLIKTIR”

 Hiç kimse kusura bakmasın böyle bir skandal paylaşımın ifade özgürlüğü, paylaşım özgürlüğü ile alakası olamaz. Dini inançlarımızı, dini değerlerimizi alenen hiçe sayan bu tür saygısızlıklara müsaade edilmeyeceğinin bilinmesi gerekir. Bu ahlaksızlıktır. Ahlaksızlığın bahanesi olamaz.  İkinci bir olasılık olarak konunun maksatlı ve provakatif bir girişim olduğudur ki bu çok daha vahim bir durumdur. Ülke olarak, bu ülkenin vatandaşları olarak çok dikkatli olmak, büyük resmi, oynanan büyük oyunu görmek durumundayız. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunlar güçlü bir Türkiye görmek istemeyenlerin ve onların piyonlarının kalkışmalarıdır.

“GEREKLİ CEZANIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Kimi zaman moda sever, kimi zaman sanat sever, kimi zaman ağaç sever, kimi zaman hayvan sever, kimi zaman terör sever olarak gördüğümüz bu kişiler maalesef hiçbir zaman vatansever olmadılar. Dillerinden kin dökülenlere, ülke insanını ayrıştırmak, ötekileştirmek için çaba sarf edenlere inat; birlik ve beraberliğimizi korumalı, oynanmak istenen oyunun farkında olarak oyun bozucu olmalıyız.

Fesatçı zihniyete karşı en büyük silahımız birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunu koruyarak değerlerimize sahip çıkmaktır. Aklıselimle ve itidalle hareket ederken değerlerimize, inancımıza yapılanlara da sessiz kalmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Cumhuriyet savcılarımızı bu tür olayları her yönüyle araştırmaya ve bu skandalların gerçekleşmesinde ihmali olanlar da dâhil araştırılarak gerekli cezanın verilmesini istiyoruz. "

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X